Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗСУ вийшли за лінію 2014 року під Донецьком: подробиці від британської розвідки
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ вийшли за лінію 2014 року під Донецьком: подробиці від британської розвідки

Британська розвідка підтвердила успішний наступ ЗСУ під Донецьком

27 червня 2023, 09:40
Поділіться публікацією:

Українська армія під час контрнаступальних дій прорвала оборону російської армії під Донецьком і вийшла за лінію окупації 2014 року. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому зведенні Міністерства оборони Великобританії у Twitter.

ЗСУ вийшли за лінію 2014 року під Донецьком: подробиці від британської розвідки

ЗСУ. Фото з відкритих джерел

Британські фахівці зазначають, що українські десантники мали частковий успіх, просунувшись на схід від села Красногорівка, неподалік Донецька, який знаходиться на старій лінії контролю.

За інформацією британської розвідки, це один із перших випадків після повномасштабного вторгнення російських військ у лютому 2022 року, коли ЗСУ, найімовірніше, відвоювали територію, захоплену Росією з 2014 року.

Нещодавні багаторазові одночасні українські атаки на Донбасі призвели до прориву оборони сил "ДНР" та "кадировців", які діють у цьому районі, відповідають у британській розвідці.

У ЗСУ заявили, що звільнення району під Красногорівкою має "більш символічне значення, принциповий момент" та деяке покращення тактичного становища українських захисників.                                                                                                              

Читайте також на порталі "Коментарі" — що почало відбуватися в Міноборони РФ на фоні настання ЗСУ: відповідь британської розвідки.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чи справді ЗСУ пішли у контрнаступ – що зараз відбувається на фронті. Експерти під час ексклюзивного інтерв'ю нашому порталу детально розібралися у ситуації.

Раніше "Коментарі" писали – у Байдена назвали причини повільного контрнаступу України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини