Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗСУ в геометричній прогресії збільшує кількість штурмовиків
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ в геометричній прогресії збільшує кількість штурмовиків

Командування ДШВ продовжує процес нарощування чисельності особового складу та введення нових підрозділів

23 березня 2023, 16:26 comments1229
Поділіться публікацією:

Протягом десяти років кількість особового складу Десантно-штурмових військ ЗС України зросла в рази у порівнянні з 6 тисячами військовослужбовців станом на 2012 рік. Про це на брифінгу в Military Media Center повідомив заступник начальника штабу Командування ДШВ ЗС України полковник Віктор Люльчак, пишуть "Коментарі".

ЗСУ в геометричній прогресії збільшує кількість штурмовиків

Чисельність Десантно-штурмових військ ЗСУ збільшена в рази

Офіцер нагадав, що Десантно-штурмові війська, а раніше Високомобільні десантні війська, беруть участь у відбитті російської агресії від 2014 року. За цей час створені нові бригади, нові батальйонно-тактичні групи, інші підрозділи.

"Ми створили 3-тю батальйонно-тактичну групу на базі частини, що скорочувалася, і ця БТГр у 2014 році взяла участь у боях за Луганський аеропорт. Була створена 81-ша окрема аеромобільна бригада, підрозділи якої захищали Донецький аеропорт тощо", — зазначив представник Командування ДШВ.

Полковник Люльчак також розповів, що за ці роки ДШВ кардинально змінилися: Командування передислокували до Житомира, протягом 2017-2019 років були створені ще кілька окремих бригад, до складу ДШВ увійшли дві бригади з інших родів військ. Також десантники проходили інтенсивне навчання за кордоном та в нових українських навчальних центрах.

"Нині, з початком широкомасштабного вторгнення, наші військовослужбовці "світяться" на всіх фронтах, — сказав Віктор Люльчак. — Деякі з них брали участь в обороні Києва, а нові підрозділи особливо відзначилися при захисті Макарова".

Підкреслюючи героїзм десантників, заступник начальника штабу Командування ДШВ ЗСУ зауважив, що це була спільна робота — і ДШВ, і окремих підрозділів Сухопутних військ, зокрема 10-ї та 14-ї бригад.

"Наразі Командування десантно-штурмових військ продовжує процес нарощування чисельності особового складу та введення нових підрозділів відповідно до викликів, які ставить перед нами війна, — сказав полковник Люльчак. — На цей час наша чисельність зросла в рази. Точну цифру, на жаль, назвати вам не можу".

Як писали "Коментарі", Україна готується до штурму аж до Криму і Чорного моря, щоб вигнати окупантів зі своєї території. Відтак, розпочалося формування штурмових бригад "Гвардія наступу". До цих підрозділів можуть вступати добровольці, націлені саме на посилення Сил оборони та звільнення окупованих територій України.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, що Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний назвав десантно-штурмові війська елітоювійська та гордістю нації. Наголосивши, що всі без винятку бригади наших Десантно-штурмових військ – легендарні.

Читайте також на сайті "Коментарі" — як проводять вишкіл українськихштурмовиків (ВІДЕО).

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини