Головна Новини Суспільство Війна з Росією «Гвардія наступу»: В Україні взялися до формування штурмових бригад (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

«Гвардія наступу»: В Україні взялися до формування штурмових бригад (ВІДЕО)

Новостворені бригади з добровольців і мотивованих людей разом з професіоналами братимуть участь у звільненні Луганська, Донецька і Криму

3 лютого 2023, 21:35
Поділіться публікацією:

Україна готується до штурму аж до Криму і Чорного моря, щоб вигнати окупантів зі своєї території. Міністерство внутрішніх справ розпочало формування штурмових бригад "Гвардія наступу". До цих підрозділів можуть вступати добровольці, націлені саме на посилення Сил оборони та звільнення окупованих територій України. Про це в Телеефірі заявив виконувач обов’язків Міністра внутрішніх справ Ігор Клименко, пишуть "Коментарі".

«Гвардія наступу»: В Україні взялися до формування штурмових бригад (ВІДЕО)

«Гвардія наступу» для звільнення Криму

"Рішення створити штурмові бригади прийняли наші працівники, які мають достатньо люті, щоб бити ворога. Ми вже почали формувати такі підрозділи, які націлені на те, щоб звільнити наші території та стати на міжнародно визнані кордони. Це наша найближча мета", — сказав Ігор Клименко.

Він розповів, що чимало військовослужбовців, що боронять країну від агресора, вийшли з ініціативою набрати людей в такі підрозділи. Основу ж цих підрозділів будуть складати чинні поліціянти, прикордонники, нацгвардійці.

"В першу чергу – це люди, які пройшли горнило 2014-2015 років, частина яких воювала вже і у 2022 році. Частина з них поранена. Підрозділи будуть складатися виключно з добровольців, якими рухає патріотизм і таких людей дуже багато в нашій державі", — зазначив Ігор Клименко.

"Гвардія наступу" складатиметься з таких підрозділів:

Бригади Національної гвардії України:

-       "Буревій". Бригада утилізації російських військових;

-       "Червона Калина". Ворог тліє, де калина червоніє;

-       "Кара-Даг". Піднімемо прапор над Кримом; "Рубіж" Повертаємо законні рубежі країни;

-       "Спартан". Об нас ламається ворог;

-       "Азов". Незламні, нескорені, неспинні.

Бригада Національної поліції України:

-       "Лють". Перетвори свою лють на зброю.

Бригада Державної прикордонної служби України:

-       "Сталевий Кордон". Сталевою стіною стоїмо за наш кордон.

За його словами, людина, яка хоче приєднатися до "Гвардії наступу" може подати відповідну анкету на сайті storm.mvs.gov.ua, де представлені всі бригади, які комплектуються. Є також телефон гарячої лінії, на якій можна проконсультуватися й отримати інформацію, куди прийти. Або ж подати анкету через Центри надання адміністративних послуг.

"Кандидат має пройти військово-лікарську комісію, здати психологічний та фізичний тест. Після успішного проходження він зараховується в ту бригаду, яку він вибрав", — сказав в.о. Міністра внутрішніх справ.

Ігор Клименко також додав, що для всіх бійців цих бригад зберігаються пільги, які є для військовослужбовців та поліціянтів. Військові можуть піти на контракт або по мобілізації, це стосується Держприкордонслужби та Нацгвардії. Всі пільги та соціальні гарантії зберігаються, крім того, пропонують достойну зарплату.

"Також ми пропонуємо можливість отримати професію у навчальних закладах МВС. І, звичайно, кожен буде мати змогу утилізувати ворога", — сказав Ігор Клименко.

За його словами, навчання бійців бригад триватиме кілька місяців: спочатку індивідуальне, потім — в складі підрозділу і коли командир буде розуміти, що підрозділ готовий, вони перейдуть до виконання бойових завдань.


Читайте також на порталі "Коментарі" — стало відомо коли Україна отримає від США високоточні ракети.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://storm.mvs.gov.ua/
comments

Обговорення


Новини