Головна Новини Суспільство Війна з Росією Як проводять вишкіл українських штурмовиків (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Як проводять вишкіл українських штурмовиків (ВІДЕО)

Військові відпрацювали навички здійснення штурмових дій у складі підрозділу в умовах, максимально наближених до бойових дій

14 березня 2023, 17:17
Поділіться публікацією:

За ініціативи Командування Об’єднаних Сил ЗС України з підрозділами, що боронять Північну операційну зону, провели комплексні заняття з тактичної та психологічної підготовки. Вишкіл відбувся задля відпрацювання у військовослужбовців навичок виконання штурмових дій у складі підрозділу в умовах, максимально наближених до бойових дій, пишуть "Коментарі".

Як проводять вишкіл українських штурмовиків (ВІДЕО)

За словами командувача Об’єднаних Сил ЗС України генерал-лейтенанта Сергія Наєва, ці заняття передбачають відпрацювання у військовослужбовців психологічної стійкості до різних ефектів бою, зокрема вибухів, спалахів, будь-яких шумів, криків тощо.

"Смуга перешкод, яку долають військовослужбовці, максимально насичена різними елементами, що вимагають від воїнів фізичної витривалості, тактичної та психологічної підготовки. Складно в навчанні – легше буде в бою. Звичайно, ми не відтворимо всього того, що відбувається на полі бою, але максимально наблизимо й підготуємо наших військовослужбовців", – наголосив генерал-лейтенант.

Командувач також зазначив, що це не нова смуга: такі ж самі використовують у десантно-штурмових підрозділах, підрозділах Сил територіальної оборони та механізованих підрозділах. Найголовніше в такій смузі – це відпрацювання стійкості у військовослужбовців, бажання прибути до фінішу всією групою та виконати поставлене завдання.

"Для того, щоб бути психологічно готовими до ведення сучасного бою, потрібно якісно готуватися. Бійці мають відповідно реагувати на вибухи та стрілянину, тоді як командир – швидко приймати рішення й вести за собою людей", – підкреслив Сергій Наєв.

За словами командувача, дощ, вода, бруд – усе це притаманне сучасному бою. І військовослужбовець має бути повністю готовим до дій у таких умовах. У цьому й полягає головний сенс цієї підготовки.

"Поки ситуація дозволяє, у Північній операційній зоні тривають заходи з підготовки військ. Також готуються командири, штаби. Крім цього, ми продовжуємо мінувати державний кордон України, створювати нові оборонні рубежі й позиції. Усе це необхідно для того, щоб зміцнити нашу оборону", – зауважив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

"Коментарі" також писали про те, що українських захисників з "Гвардії наступу", що формується зараз, тренуватимуть від двох до чотирьох місяців. Також паралельно вирішуватимуться питання матеріально-технічного забезпечення нових бригад.

Як повідомляв портал "Коментарі", військові інструктори Британії розраховують розпочати навчання для першої групи українських пілотів уже цієї весни.

Читайте також на порталі "Коментарі" — скільки необхідно часу для навчання мобілізованих перед відправленням у зону бойових дій.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини