Головна Новини Суспільство Війна з Росією Скільки необхідно часу для навчання мобілізованих перед відправленням у зону бойових дій
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки необхідно часу для навчання мобілізованих перед відправленням у зону бойових дій

В Україні зафіксовані випадки відправлення мобілізованих громадян на фронт без підготовки. Скільки потрібно часу на навчання для мобілізованих.

27 лютого 2023, 12:01
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Верховна Рада за поданням народного депутата від фракції "Слуга народу" Георгія Мазурашу зареєструвала законопроєкт, який передбачає обов’язкову підготовку для мобілізованих не менше ніж три місяці. Компанією Active Group провела дослідження та запитала українців про необхідний мінімальний час для навчання мобілізованого. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на опитування Active Group.

Скільки необхідно часу для навчання мобілізованих перед відправленням у зону бойових дій

Мобілізація в Україні. Фото з відкритих джерел

В Україні повідомляли про кілька випадків, коли щойно мобілізованих відправляли на фронт у короткі терміни без належної підготовки. Одним з таких випадків стався з тернополянином Богданом Покітко, який отримав повістку 18 січні, а 12 лютого був направлений до зони бойових дій, де загинув 16 лютого.

Через подібні випадки депутат Георгій Мазурашу подав законопроєкт про мінімальний час на підготовку мобілізованих, який складає три місяці. Також в закон передбачає добровільну письмову мобілізованого на участь у бойових діях раніше зазначеного терміну проходження навчання.

Згідно з дослідженнями компанії Active Group більшість опитаних (34,4%) також вважає, що три місяці оптимальний час на проходження навчання вперше мобілізованого. 18,7% обрали варіант проходження військової підготовки не менше ніж 6 місяців, а те, що мобілізованим потрібно понад рік, підтримало 5,3% опитаних. 16,2% вважають, що достатньо одного місяця. Менше відсотка українців підтримують ідею, що мобілізованих можна взагалі не навчати.

Скільки необхідно часу для навчання мобілізованих перед відправленням у зону бойових дій - фото 2

Раніше портал "Коментарі" повідомляв думки українців, чи можна критикувати владу під час війни. 

Також "Коментарі" писали про те, чи підтримують українці перейменування Росії на Московію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/pulsweek/55
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини