Головна Новини Суспільство Війна з Росією Зовсім скоро РФ повернеться до масованих ракетних ударів. Експерт розкрив причини
commentss НОВИНИ Всі новини

Зовсім скоро РФ повернеться до масованих ракетних ударів. Експерт розкрив причини

РФ збирає ракети для нових атак по Україні, заявив у коментарі ТСН військовий експерт Олег Жданов. На його думку, вони можуть розпочатися вже в середині лютого, пишуть «Коментарі»

5 лютого 2024, 16:01 comments1606
Поділіться публікацією:

Наразі Росія накопичує ракети, щоб організувати серію ракетних ударів територією України, вважає Олег Жданов. У вирішенні цього питання РФ можуть допомогти Іран та Північна Корея, надавши свої ракети.

Зовсім скоро РФ повернеться до масованих ракетних ударів. Експерт розкрив причини

Росія готується що ракетних ударів по Україні

"Я думаю, що вони накопичать ракети, трішки попросять у Північної Кореї, можливо, ще в Ірану — там теж є що просити. Тож я думаю, що вони можуть зробити масовані атаки",
— сказав Жданов.

Військовий експерт вважає, що ракетні атаки можуть розпочатися у проміжку з другої половини лютого і до середини березня.

"Там якраз і річниця повномасштабного вторгнення, і плюс під президентські вибори потрібно буде показати перемоги на лінії фронту",
— додав Олег Жданов.

"Коментарі" писали, що за даними ГУР, Росія накопичила близько 870 ракет стратегічного рівня, які можуть атакувати об'єкти на відстані понад 350 км. У розвідці наголошували, що росіяни не можуть використати повністю всі запаси ракет, адже на озброєнні має залишатися не менше 30%. Там зазначали, що якщо Росія використовує більшість ракет для ударів по критичній енергетичній інфраструктурі України і не досягне результатів, то слід очікувати на чергове звільнення в керівництві армії РФ.

Нагадаємо, як писали "Коментарі", Росії значною мірою вдається обходити санкції у сфері технологій. Це дозволяє Москві виробляти зброю та продовжувати війну проти України.

Також "Коментарі" писали, що у США та Європейському Союзі серйозно стурбовані можливими поставками ракет із Північної Кореї Росії. За даними The New York Times, найбільше занепокоєння викликають ракети, від Пентагону до штаб-квартири НАТО в Брюсселі. Так, низка чиновників сказала, що вони побоюються, що росіяни сподіваються використати ракети, щоб подолати західну ППО. Хоча в даний час кількість переданих ракет невелика, ймовірно, менше 50, офіційні особи США та Європи вважають, що їх може бути набагато більше. Автори статті наголошують, що основна частина ракет, якими обстрілюють Україну, все ще виробляється в Росії. Але якщо Північна Корея збільшить свої поставки, Україна може бути змушена використовувати дорогоцінні снаряди протиповітряної оборони, що може бути руйнівним для України, якщо додаткове військове фінансування не буде схвалено Конгресом.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://tsn.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини