Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗМІ дізналися справжню мету стягування Росією 25 тисяч військових на південь України
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ дізналися справжню мету стягування Росією 25 тисяч військових на південь України

За останні тижні в регіон було перекинуто дев'ять російських підрозділів із Донбасу та Криму чисельністю по 500-800 осіб.

6 серпня 2022, 15:35 comments1158
Поділіться публікацією:

Російське військове командування стягнуло 25 тисяч своїх військових на південь України, з яких 10 тисяч перебувають на західному березі Дніпра. Їхня мета – оточення Миколаєва. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє рейтингове видання "The Times".

ЗМІ дізналися справжню мету стягування Росією 25 тисяч військових на південь України

Росія стягнула 25 тисяч військових на південь України / фото Генштаб

ЗМІ зазначає, лише за останні кілька тижнів на цей напрямок фронту було перекинуто 9 підрозділів із Донбасу та Криму чисельністю по 500-800 осіб.

Посилаючись на власні джерела, видання зазначає, що таким чином Росія зібралася відповісти на заяви та новини у ЗМІ про те, що Україна готує масований контрнаступ на південному напрямку і вже впевнено просувається в Херсонській області. За деякими даними, українцям вдалося за останній місяць відсунути лінію фронту приблизно на 2 км від Миколаєва.

Видання зазначає, що для Кремля є принциповим захоплення Миколаєва, бо це місто відкриває плацдарм для наступу на Одесу. Також наступ та захоплення Миколаєва потрібні росіянам для того, щоб українська армія не могла, використовуючи американські системи HIMARS діставати ракетними ударами до важливих об'єктів у Херсонській області, зокрема до мостів через Дніпро.

Читайте також на порталі "Коментарі" — запеклі бої, але вже не на Донбасі: у британській розвідці назвали "найгарячу" ділянку фронту в Україні та попередили про нову фазу війни.

Також видання "Коментарі" повідомляло – секретар РНБО Олексій Данілов прокоментував терміни контрнаступу ЗСУ та попросив українців менше прислухатися до думки "диванних експертів".

Раніше "Коментарі" писали – чіткий сигнал від генсека НАТО Столтенберга Києву та Москві: на що тепер можемо розраховувати.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини