Головна Новини Суспільство Війна з Росією Зеленський заперечив можливість компромісу з Путіним
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський заперечив можливість компромісу з Путіним

Президент декілька разів сказав "ні"

23 лютого 2023, 23:13
Поділіться публікацією:

Досягнення Україною компромісу з діючим президентом РФ Володимир Путіним неможливе через недотримання ним слова та раніше укладених угод. Таку думку в інтерв'ю ВВС, напередодні річниці вторгнення, висловив президент України Володимир Зеленський.

Зеленський заперечив можливість компромісу з Путіним

Зеленський проти компромісів з Путіним

Торкаючись питання можливого компромісу, Зеленський кілька разів промовив "ні":

"Компроміс з Путіним? Ні. Чому? Бо немає віри. Діалог з ним? Ні. Чому? Немає віри. Розумієте, ми можемо про щось домовитись, а на наступний день він вводить війська", — заявив Зеленський. - "Ти думаєш: як же так могло статися, ми жили століттями — а він катує твоїх людей? Тобто не можна мати будь-які домовленості з тими, хто їх не готовий дотримуватись".

Зеленський висловив впевненість, що війна повинна закінчитися деокупацією всіх українських територій, включно з Кримом. В протилежному випадку це стане прецендентом для перегляду кордонів в усьому світі. Кожна агресивна країна, яка буде готова вести певний час виснажливу війну, буде сприймати це як сигнал для перегляду існуючого у світі статус-кво.

"Якщо ми не деокупуємо території — або якщо наші партнери дозволять Росії знайти якісь компроміси щодо Донбасу чи Криму, чи півдня наших територій, не деокупувати їх, то це буде бомба [що чекає, щоб вибухнути] посеред нашої країни, і бомба посеред Європи", — впевнений Володимир Зеленський.

Щодо Путіна, то глава української держави висловив впевненість, що російський диктатор досі хоче окупувати Київ та позбавити незалежності та суверінітету Україну. Тому закликав західних союзників до більш активних поставок озброєнь, які дадуть українцям можливість скоріше деокупувати захоплені рашистами землі.

"Тому що зброя — це мова, єдина, яку розуміє Російська Федерація. Вони розуміють тільки цю мову. І тому цією мовою ми почали їм відповідати", — зазначив глава держави.

Коментуючи ймовірність нападу з боку Білорусі, Зеленський оцінив його як малоймовірний. Але якщо він відбудеться, то це буде "великою історичною помилкою" та "втратою Білорусі". При цьому Зеленський заявив впевнено, що Україна в цьому разі буде "боротися" та "битися" і "витримає".

Відзначимо, що військовий експерт назвав три фактори, що сприятимуть українському контрнаступу. В ЗСУ повідомили, що відбувається в прикордонних областях. А голова ГУР розповів про поточну стратегію РФ.







Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини