Головна Новини Суспільство Війна з Росією Військовий експерт назвав три головних фактори успішного контрнаступу ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Військовий експерт назвав три головних фактори успішного контрнаступу ЗСУ

Розпочатися активні наступальні дії, зважаючи на окремі чинники, можуть в другій половині квітня – на початку травня

23 лютого 2023, 22:21
Поділіться публікацією:

Злагодження бойових частин Збройних сил України (ЗСУ), західні озброєння та закінчення весняних паводків є головними факторами для успішного контрнаступу українських військових на окуповані росіянами території. Про це в Телеефірі заявив політолог, військовий експерт, колишній професор Московського державного інституту міжнародних відносин Юрій Федоров, пишуть "Коментарі".

Військовий експерт назвав три головних фактори успішного контрнаступу ЗСУ

Гконтроловні чинники, від яких залежить успіх наступу Сил оборони

“Залежить від підготовки резервів, тих частин і з’єднань Збройних сил України, які зараз готуються. Чим краще ці війська будуть підготовлені, чим більш боєздатними вони будуть, і як кажуть військові, злагоджені, тим більша ймовірність успіху наступу”, — сказав він.

За його словами, другий фактор успішного контрнаступу для українських військових -  потрібна кількість західного озброєння.

“Перш за все, це бронетехніка, танки, бойові машини та інше. І тут, звісно, строки початку наступу залежать від того, в яких масштабах і якої номенклатури буде поставлятися бронетехніка західними союзниками України”, — зазначив він.

Юрій Федоров наголосив, що третій фактор, не менш важливий, це - погодні умови.

Люди наступають, підрозділи і частини наступають, рухаються. Відповідно, вони мають рухатися так, щоб бронетехніка і вантажівки могли проходити не тільки дорогами, а й пересіченою місцевістю. Принаймні, важка бронетехніка. Тому необхідно чекати поки закінчиться весняний паводок. Загалом, як я розумію, приблизні терміни наступу, це друга половина квітня — початок травня. Але головнокомандувач ЗСУ - генерал Залужний знає краще”, — підсумував військовий експерт.

На "Коментарях" раніше йшлося, як рік широкомасштабної війни РФ проти України змінив розстановку сил у світі: чого чекати далі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Російська Федерація припиняє своє існування. Крапка, — рішення ІІ з’їзду народних депутатів Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини