Головна Новини Суспільство Війна з Росією "Здали місцеві": військова розповіла, як виходили з Маріуполя та потрапили в полон
commentss НОВИНИ Всі новини

"Здали місцеві": військова розповіла, як виходили з Маріуполя та потрапили в полон

Військовослужбовиця батальону розповіла, як з дітьми виходила з оточення в Маріуполі та потрапила в полон її донька

21 квітня 2023, 12:11 comments4332
Поділіться публікацією:








Військовослужбовиця 21-го окремого мотопіхотного батальйону 56-ї окремої Маріупольської бригади ЗСУ з початком широкомасштабного вторгнення виходила з оточення зі своєю родиною та її старша донька потрапила до полону. Про це розповідають "Коментарі" з посиланням на відео каналу "Бутусов плюс".

"Здали місцеві": військова розповіла, як виходили з Маріуполя та потрапили в полон

Начальниця ремонтної майстерні речового майна взводу матеріального забезпечення у 21-му батальйоні

З початком широкомасштабного вторгнення, вона з родиною опинилася в підвалі, де вона разом з дітьми ховалася від російських обстрілів. Там вона перебувала разом з двома сотнями людей.

"Тоді ми дозвонилися до мого чоловіка, який якраз був на позиції, — розказує Оксана, яка зараз є військовослужбовцем. — Він взнав, що ми живі, просив, щоб ми виходили, виїхати можливості не було, сказав: "Ідіть пішки". Ми пішли. Ми пробралися до рідні під Маріуполем, де пробули тиждень".

Згодом, жінка поїхала з малими дітьми до Бердянська, а її старша дочка лишилась у рідні.

"Очікувалось, що її вивезуть пізніше. З Бердянську з перевізчиками нас довезли до Дніпра. Числа 5-6 я була в Дніпрі з меншими дітьми. А восьмого квітня мені подзвонили і сказали, що доньку взяли в полон. Здали місцеві", — розказує Оксана.

За півроку її доньку звільнили. Зараз вона разом з Оксаною працює в ремонтній майстерні речового майна взводу матеріального забезпечення у 21-му окремому мотопіхотному батальйоні 56-ї окремої Маріупольської бригади ЗСУ. Тут кравчині шиють рюкзаки, підсумки, та іншу амуніцію, аналогів яких немає на балансі ЗСУ. Цех виходить з потреб конкретного бійця чи підрозділу, не чекаючи офіційних поставок Міноборони, повідомляє журналіст.

"Ти розумієш, що це необхідно на рівні життя комусь", — каже начальниця ремонтної майстерні Оксана.

Тим часом, у ВР дали відповідь – чи продовжуватимуть воєнний стан.

ЗСУ мали покинути Бахмут ще в січні. 

У Зеленського пояснили, чому росіяни визнали удар по Бєлгороду.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини