Головна Новини Суспільство Війна з Росією У ВР дали відповідь – чи продовжуватимуть воєнний стан
commentss НОВИНИ Всі новини

У ВР дали відповідь – чи продовжуватимуть воєнний стан

Голосування за подовження дії воєнного стану буде вже сьомим з початку повномасштабної війни

21 квітня 2023, 10:20 comments3280
Поділіться публікацією:

Верховна Рада на початку травня має знову продовжити термін дії воєнного стану та загальної мобілізації. Як передає портал "Коментарі", про це у Facebook написав нардеп від фракції "Голос" Ярослав Железняк.

У ВР дали відповідь – чи продовжуватимуть воєнний стан

ЗСУ. Фото з відкритих джерел

Парламентарій припускає, що військовий стан та мобілізація буде продовжено на 90 днів – з 19 травня і до середини серпня.

Ярослав Железняк нагадав, що це буде вже сьоме голосування: до цього Рада ухвалювала аналогічне рішення 24 лютого, 15 березня, 21 квітня, 15 серпня та 16 листопада 2022 року, і цього року 7 лютого.

Нагадаємо, що під час дії військового стану можливі заборони та обмеження на: пересування (виїзд за кордон, перевірка документів, комендантська година); право на таємницю листування та телефонних розмов; декларація про свободу слова, діяльність ЗМІ, політичних партій; проведення виборів та референдумів тощо.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у четвер, 20 квітня, відбувся неанонсований візит генсека НАТО Єнса Столтенберга до України. Це перший його приїзд до нашої країни з початку широкомасштабного російського вторгнення. Президент Володимир Зеленський під час переговорів із головою Північноатлантичного Альянсу порушив питання необхідності прискорення військової допомоги Україні, а також гарантій безпеки нашій країні на шляху до НАТО. У свою чергу, у Кремлі заявили, що недопущення вступу України до НАТО, як і раніше, залишається однією з цілей так званої "спецоперації". Чому Столтенберг саме зараз відвідав Україну? Чи можливі якісь кардинальні зміни під час російсько-української війни після цього візиту? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Зеленський розповів, яке рішення союзників українці просто не зрозуміють.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини