Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗСУ мали покинути Бахмут ще в січні: стало відомо, про що попереджали США Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ мали покинути Бахмут ще в січні: стало відомо, про що попереджали США Україну

Вашингтон не вірив, що ЗСУ зможуть утримувати Бахмут так довго

21 квітня 2023, 10:42 comments2870
Поділіться публікацією:

Україна вирішила захищати Бахмут, незважаючи на похмурі попередження США ще в січні, і через кілька місяців після цього, українські війська все ще утримують західну околицю міста під час найтривалішої та смертоносної битви за всю війну. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання "The Washington Post".

ЗСУ мали покинути Бахмут ще в січні: стало відомо, про що попереджали США Україну

Бахмут. Фото: з відкритих джерел

"Оцінки США були похмурими вже в січні, згідно з секретними документами американської розвідки, витік яких нібито допустив Джек Тейшейра. В оцінці з грифом "цілком секретно" попереджалося, що "стійке" просування Росії з листопада "поставило під загрозу здатність України утримувати місто", та українські сили, ймовірно, "виявляться під загрозою оточення, якщо вони не виведуть війська протягом наступного місяця (Ред. – лютого)", – зазначає видання.

Проте попередження США здебільшого залишилися поза увагою. Київ вирішив утримувати Бахмут, стверджуючи, що це необхідно для підтримки національного морального духу та позбавлення Росії можливості похвалитися окупацією будь-яких територій.

Україна заявила, що затягування боїв у Бахмуті послабило сили Росії, оскільки загинуло багато окупантів, особливо з найманої групи "Вагнер".

"The Washington Post" також поспілкувався з одним із українських командирів, які займаються боротьбою за Бахмут, полковником Павлом Палицею – він заявив, що його офіційно не інформували про ці американські розвіддані чи рекомендації про те, як діяти в Бахмуті.

Палиця вважає, що українські військові змогли утримувати частину міста на кілька місяців довше, ніж прогнозувалося завдяки поєднанню класичної міської війни та передової безпілотної розвідки, включаючи глушіння сигналів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Верховній Раді дали відповідь – чи продовжуватимуть воєнний стан.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини