Головна Новини Суспільство Війна з Росією Західні аналітики стурбовані зупинкою українського контрнаступу
commentss НОВИНИ Всі новини

Західні аналітики стурбовані зупинкою українського контрнаступу

Військовий аналітик занепокоєний сповільненням бойових дій української армії після початку контрнаступу.

15 червня 2023, 13:15 comments2753
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Польський військовий аналітик Конрад Музика занепокоєний тим, що після вдалих дій на початку наступу за тиждень він втратив свій прогрес. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Sky News.

Західні аналітики стурбовані зупинкою українського контрнаступу

Українські військові. Фото з відкритих джерел

За словами Музики незрозуміло, чому український контрнаступ зупинився після перших вдалих дій на фронті.

"Імпульс, який вони набрали протягом перших кількох днів, фактично зник, і ми не знаємо, чому це так", — сказав військовий аналітик Конрад Музика.

Старший науковий співробітник відділу сухопутної війни Міжнародного інституту стратегічних досліджень Бен Баррі вважає, що ще рано оцінювати дії української армії та вказує на розгортання трьох з 12 штурмових бригад. Баррі вважає, що Україна не має стратегічної несподіванки, однак може отримати тактичну та оперативну.

"Це передбачатиме приховування, маскування, обман, дезінформацію, якими вони досить успішно користувалися минулої осені", — говорить Бен Баррі.

Своєю чергою представник Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що Україна ще не почала контрнаступ, а лише проводить окремі наступальні дії для пошуку слабких місць у захисті росіян. Водночас західні ЗМІ назвали фактором уповільнення контрнаступу підрив Каховської ГЕС.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що пропаганда РФ намагалась видати знищений російський танк за український, однак їх видала одна деталь. Відповідне відео опублікувало Міноборони РФ, однак користувачі помітили, що танк та екіпаж у ньому був російським.

Також "Коментарі" писали про Маркуса, який емоційно розповів про ситуацію на фронті. Український військовий закликав не вірити російській пропаганді та вказав на приклади, де росіяни брехали про втрати ЗСУ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини