Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗМІ назвали фактор, який призупинив контрнаступ України
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ назвали фактор, який призупинив контрнаступ України

Вище за течією, коли Каховське водосховище спорожніє, виникне новий ландшафт, який потенційно може створити можливості для українських сил

15 червня 2023, 12:35 comments2322
Поділіться публікацією:

Підрив Каховської дамби позбавив українську армію можливості форсувати Дніпро для підтримки контрнаступу. Але знищенням греблі Кремль міг виграти час, але не більше. Незабаром ЗСУ знову пробуватимуть спроби масованого наступу. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Bloomberg".

ЗМІ назвали фактор, який призупинив контрнаступ України

Контрнаступ ЗСУ. Фото: із відкритих джерел

У матеріалі йдеться, що нижче греблі вода вже почала відступати і в кінцевому підсумку річка повернеться річку в колишній стан, хоч і з новими перешкодами, такими як викинуті на берег міни і сміття. При цьому вище за течією, коли басейн Каховського водосховища спорожніє, виникне абсолютно новий ландшафт, який потенційно може створити можливості для українських сил.

Гребля була зруйнована якраз в той момент, коли українські війська почали контрнаступ. Як зазначає Bloomberg, Дніпро є найважливішою особливістю поля бою, забезпечуючи захист військ, що протистоять один одному на більшій частині його південної частини, і створюючи серйозну логістичну проблему для українських стратегів.

Кінцева протяжність цього бар'єру залежатиме від того, наскільки сильно пошкоджена дамба, а також від мулу, що накопичився на дні водосховища з моменту будівництва дамби в 1956 році.

Зазначається, що, оскільки повінь на даний момент усунула будь-яку загрозу з боку Дніпра, російське командування передислокувало війська з позицій вздовж річки для зміцнення оборони далі на схід.

"У той же час якщо водосховище повністю спорожніє, Дніпро між новою Каховкою і Запоріжжям буде набагато меншою перешкодою для сил, які прагнуть перетнути його, із середньою глибиною близько трьох метрів замість 16,5. Відстань, яка буде потрібна українським силам для перетину на північ від дамби, також різко скоротиться, з максимальних 23 кілометрів до приблизно одного", — зазначає Bloomberg.

Читайте на порталі "Коментарі" — скільки бригад для контрнаступу задіяла Україна: чому основна битва ще попереду.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чому не варто чекати швидкого прориву української армії – яке завдання ЗСУ вирішують зараз.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

15 червня 2023, 11:56

Оооо! Очікувано! Тепер роками будемо чекати утворення нового ландшафту, а потім утворення нової планети. А по факту, зараз, Путін досяг своєї мети - зупинив наступ. Для Зе і корумпованих лишається військовий стан, виборів не відбувається


Новини