Головна Новини Суспільство Війна з Росією З'явилися супутникові знімки колонії у Оленівці: хто стоїть за масовою загибеллю людей
commentss НОВИНИ Всі новини

З'явилися супутникові знімки колонії у Оленівці: хто стоїть за масовою загибеллю людей

Характер пошкодження будівлі не притаманний ракетній атакі, як стверджують окупанти

31 липня 2022, 11:20 comments2370
Поділіться публікацією:

У мережі вже є супутникові знімки з місця масового вбивства полонених українських захисників в окупованій Оленівці. Кадри підтверджують, що будівлю висадили в повітря зсередини. Як повідомляє портал "Коментарі", супутникові знімки опублікував у Твіттер американський журналіст Крістофер Міллер.

З'явилися супутникові знімки колонії у Оленівці: хто стоїть за масовою загибеллю людей

Вибух в Оленівці. Фото: з відкритих джерел

Журналіст оприлюднив супутникові фотографії компанії Maxar Technologies.

"Нові фото Оленівської в'язниці в окупованій Росією Донецької області України, де щонайменше 50 українських військовополонених було вбито під час нападу, який, за словами Києва, — і попередні дані свідчать — здійснили російські війська", — написав Крістофер Міллер.

Так, журналіст показав знімки супутника Maxar, ще до теракту (датовані 27 липня) і вже після трагедії (датовані 30 липня).

На кадрах із космосу виразно видно, що бляшаний дах барака розірвався зсередини. На будівлі немає жодних пошкоджень, властивих ракетній атаці з HIMARS.                                                                

Як повідомляв портал "Коментарі", у ніч на 29 липня пролунав вибух на території колишньої виправної колонії у смт Оленівка . Було знищено будівлю, в якій утримувалися українські військовополонені, виведені із заводу "Азовсталь".

Читайте також на порталі "Коментарі" — після удару по штабу Чорноморського флоту в РФ скасували "гуляння" (ФОТО)

Також раніше видання "Коментарі" повідомляло – як Кремль хоче поглинути частину України – навіщо на південь та схід прибув десант "Єдиної Росії". Експерти розібрали ситуацію в ексклюзивному інтерв'ю нашому виданню.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини