Головна Новини Суспільство Війна з Росією Які цілі переслідують російські добровольці під час рейду в РФ: чому дивує реакція Кремля
commentss НОВИНИ Всі новини

Які цілі переслідують російські добровольці під час рейду в РФ: чому дивує реакція Кремля

Те, що відбувається в прикордонних областях РФ, б'є по іміджу Кремля

14 березня 2024, 11:42 comments2588
Поділіться публікацією:

Пішла третя доба рейду легіону "Свобода Росії" (ЛСР), Російського добровольчого корпусу (РДК) та Сибірського батальйону на територію Курської та Бєлгородської областей. Російські добровольці заявили, що зроблять все, щоб у прикордонних районах жодних виборів Путіна не було. Вони закликали місцевих жителів евакуюватися, наголошуючи, що змушені завдавати ударів по містах, звідки путінська армія обстрілює Україну. Завданням же максимум називають повалення путінського режиму. Про що говорить те, що відбувається? Чому так мляво реагує Кремль? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Які цілі переслідують російські добровольці під час рейду в РФ: чому дивує реакція Кремля

РДК. Фото: з відкритих джерел

Головний плюс у тому, що такі акції відволікають увагу збройних сил РФ

Політтехнолог, співзасновник Агентства моделювання ситуацій Олексій Голобуцький розмірковує так:

"Оперативну ситуацію ми не знаємо, бо доводиться вірити на слово тому, що публікує той самий РДК і, зрозуміло, не вірити тому, чим тріщать російські пабліки. Головний плюс у тому, що такі акції відволікають увагу збройних сил РФ. Їх доводиться перекидати у такі райони, тримати там якісь частини. І те, що вони не йдуть на фронт, уже плюс для нас".

З пропагандистської точки зору тут також є ефект, вважає експерт. Кожна така акція підвищує цінність таких підрозділів, робить їх відомішими. У тому числі на території РФ. І, зрозуміло, б'є по іміджу Кремля.

"Знову ж таки, добре, що є такий кістяк, який у разі "чорних лебедів" у Росії, може оперативно створити там осередки опору", – зазначає Олексій Голобуцький.

Сенс таких операцій – нагадати путінському режиму, що в нього далеко не все йде за планом

Аналітик, політтехнолог Олександр Кочетков вважає, що дії російських добровольчих підрозділів мають здебільшого політичну, а не військову спрямованість. Почасти – пропагандистську, почасти – психологічну.

"Цим пояснюється час, вибраний для нової вилазки. Адже могли зробити тижнем раніше, тижнем пізніше. Але зробили спеціально напередодні так званих "виборів" у РФ", – наголошує аналітик.

За його словами, сенс таких операцій – нагадати путінському режиму, що в нього далеко не все йде за планом. І по Росії справді розповзаються хвилі невпевненості, невдоволення. Бої на території РФ, довкола того ж селища Тьоткіно, яке не має стратегічного значення, змушує росіян замислюватися – а чи все за планом? Особливо, підкреслює Олександр Кочетков, на фоні прильотів безпілотників, що почастішали, по тих чи інших містах.

"Оскільки такі вилазки російських добровольців мають на меті саме політичну, психологічну спрямованість, то й Кремль реагує політично, – пояснює експерт. – Дали команду російським військкорам – і ті, захлинаючись, розповідають байки, як строковики розгромили сотні, тисячі "диверсантів" та десятки одиниць бронетехніки. А сам Кремль офіційно намагається того, що відбувається, не помічати. Інакше визнає свою слабкість".

Такі вилазки потрібні, упевнений аналітик. Хоча в сенсі ходу військових дій вони особливого значення не мають, зате досить успішно виконують завдання політичної та психологічної дестабілізації противника.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Зеленського розповіли, до чого можуть призвести події у Курській та Бєлгородській областях РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини