Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ядерний тероризм: що відбувається на Запорізькій АЕС
commentss НОВИНИ Всі новини

Ядерний тероризм: що відбувається на Запорізькій АЕС

Через ворожі ракетні обстріли було пошкоджено три датчики радіаційного моніторингу навколо майданчика сухого сховища відпрацьованого ядерного палива ЗАЕС

7 серпня 2022, 14:20
Поділіться публікацією:

Російські окупанти продовжують ядерний тероризм на окупованій ними Запорізькій атомній електростанції. Про це сьогодні, 7 серпня, повідомили у офіційному Telegram-каналі НАЕК "Енергоатом".

Ядерний тероризм: що відбувається на Запорізькій АЕС

Фото: Енергоатом/Facebook

За інформацією джерела, увечері 6 серпня військові РФ вкотре здійснили ракетні обстріли майданчика Запорізької атомної станції та міста Енергодар. Окупанти внаслідок обстрілів потрапили по майданчику ЗАЕС безпосередньо поряд зі станційним сухим сховищем відпрацьованого ядерного палива (СВЯП).

В "Енергоатомі" зазначають, що російські військові, найімовірніше, цілилися безпосередньо по контейнерах відпрацьованого ядерного палива, які зберігаються просто неба поруч з місцями обстрілів (174 контейнери, у кожному з яких по 24 зборки відпрацьованого ядерного палива).

"Через ворожі ракетні обстріли було пошкоджено три датчики радіаційного моніторингу навколо майданчика ССВЯП (сухого сховища відпрацьованого ядерного палива) ЗАЕС. Отже, своєчасне виявлення та реагування у разі погіршення радіаційної обстановки або витоку радіації з контейнерів відпрацьованого ядерного палива поки неможливе. Через безліч дрібних осколків пошкоджених осколів пошкоджених оскол 800 кв. м віконних поверхонь у різних спорудах станції.", — зазначили в "Енергоатомі".

Також повідомляється, що внаслідок вибухів було поранено одного з працівників Запорізької атомної електростанції. Його госпіталізували із осколковим пораненням. Що стосується окупантів і, які перебувають на ЗАЕС з першого дня війни, та персоналу Росатома, всі вони заздалегідь сховалися у бункерних приміщеннях станційного кризового центру та центру технічної підтримки.

6 серпня окупанти також стріляли поряд з територією заводу будівельних конструкцій та водозабором в Енергодарі.

"Цього разу ядерної катастрофи дивом вдалося уникнути, але дива не можуть продовжуватися вічно. Треба терміново покінчити з діями російських ядерних терористів, щоб уберегти Україну та світ від ядерної катастрофи", — йдеться у повідомленні "Енергоатому".

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" інформувало читачів про те, що тиждень, який іде з 24 лютого, з початку широкомасштабного російського вторгнення, пройшов під впливом подій, що відбуваються на фронті. Експерти розповіли про те, які основні події, важливі для України, слід виділити і чого очікувати від наступного тижня.

Також портал новин "Коментарі" писав про те, що українські військові завдали чергового удару по ворожій техніці. У Мережі було   опубліковано ефектне відео знищення російського танка з Javelin. Після влучного удару танк окупантів буквально розлетівся на частини.

Сайт "Коментарі" повідомляв, що мешканців двох областей України просять терміново евакуюватися будь-якими можливими способами. За словами віце-прем'єра Ірини Верещук, ЗСУ незабаром планує проводити наступальні дії у цих сферах. На щастя, завдяки допомозі волонтерів людям вдається залишити області. Так, за останню добу виїхало понад 5000 осіб.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини