Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗСУ готується до наступу: мешканців двох областей просять терміново евакуюватися
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ готується до наступу: мешканців двох областей просять терміново евакуюватися

За п'ять днів дві області залишили понад 5 000 осіб

7 серпня 2022, 09:30 comments1183
Поділіться публікацією:

Українські військові готуються йти у наступ на півдні України. У зв'язку з цим мешканців Запорізької та Херсонської областей просять евакуюватись. Про це заявила міністр з реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, повідомляє 24 канал.

ЗСУ готується до наступу: мешканців двох областей просять терміново евакуюватися

ЗСУ. Фото з відкритих джерел

Заклики евакуюватись із цих двох областей звучали неодноразово. За словами Верещук, люди, на щастя, прислухаються до них і знаходять способи, щоб виїхати.

Щодня фіксують виїзд 1000 – 1200 осіб. Так, з 1 по 5 серпня із Запорізької та Херсонської областей сумарно виїхало 5 330 осіб. Люди користуються допомогою волонтерів або ж виїжджають власним транспортом.

"Люди їдуть, і їдуть все більше. Я вдячна тим сім'ям, які наважуються та сідають волонтерам у транспортні засоби, використовують евакуаційні потяги та автобуси, все, що тільки можна, щоби вибратися", — сказала Верещук.

Також міністр додала, що зараз максимально потрібна допомога з евакуацією людей із Запорізької та Херсонської областей.

"Ми готуємося йти у контрнаступ. Наша армія ще раз просить допомогти з евакуацією цивільного населення", – додала Верещук.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що російські окупанти за останню добу намагалися наступати у багатьох напрямках, але отримавши відсіч були змушені відійти назад. Наразі наступальні дії продовжуються на ще кількох напрямках.

Також портал "Коментарі" інформувало читачів про те, що ЗСУ знищили майже чотири десятки окупантів на півдні України. Також за ніч українським військовим вдалося знищити 6 одиниць автомобільної та броньованої техніки.

Сайт "Коментарі" писав про те, що російські окупанти збирають клітки у філармонії у Маріуполі та планують провести показовий "суд" над військовополоненими. Своєю чергою міський голова Маріуполя закликав світову спільноту, ООН та "Червоний Хрест" втрутитися у ситуацію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини