Головна Новини Суспільство Війна з Росією Втрата американського дрона MQ-9 Reaper: чи дізнаються росіяни щось нове
commentss НОВИНИ Всі новини

Втрата американського дрона MQ-9 Reaper: чи дізнаються росіяни щось нове

Американці не вперше втрачають безпілотник MQ-9 Reaper над територією ворогів. Таке вже траплялось шість разів. Чи становить втрата дрона небезпеку для України та США.

15 березня 2023, 16:26
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

14 березня американський безпілотник-розвідувач зазнав агресивних дій з боку російських винищувачів та упав у Чорне море. Тепер Росія заявляє, що хоче дістати дрон. Чи несуть такі дії РФ небезпеку для України та США? Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Defense Express.

Втрата американського дрона MQ-9 Reaper: чи дізнаються росіяни щось нове

Американський дрон MQ-9 Reaper. Фото з відкритих джерел

Сполучені Штати звинуватили Росію у спланованих діях для знищення дрона MQ-9 Reaper. Американці вважає, що російські пілоти на літаках Су-27 скинули паливо перед безпілотником. Після таких дій, американці вирішили знищити дрон падінням у воду, щоб він не потрапив до рук російських військових. Росіяни ж повідомляють, що безпілотник ніби то сам впав після різких маневрувань.

Одне з ключових питань, чи зможуть росіяни вивчити уламки MQ-9 Reaper для своїх потреб. У Міноборони США одразу доповіли, що прийняли потрібні заходи для захисту інформації з дрона.

"Мова йде про те, що після втрати керування дроном всі його ключові компоненти були підірвані вбудованими засобами", — вважають Defense Express.

Втрата для США безпілотника MQ-9 Reaper не є новим явищем. Тричі безпілотники розбивалися над територією Ємену, ще раз в Лівії, за участю російських найманців з ПВК "Вагнер". Також два дрони були знищені у Сирії у 2020 році.

Ймовірно, втрата дрона у шести випадках дозволяє припустити, що Росія має певні уламки від MQ-9 Reaper. Проте, США ймовірно були готові до таких дій російських сил.

"США передбачили гарантоване знищення всіх компонентів, які можуть мати значення для ворога", — стверджує видання.

Цікаво, що раніше оприлюднили інформацію міжнародні ЗМІ, які стверджували, що Росія відправляє захоплену західну зброю з України до Ірану. Там її вивчають та створюють свої аналоги.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що посол Росії в США відреагував на збиття американського дрона.

Також "Коментарі" писали, що стало відомо, куди цілились росіяни дефіцитними ракетами "Кинжал".

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини