Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія відправляє захоплену західну зброю до Ірану: чим це загрожує
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія відправляє захоплену західну зброю до Ірану: чим це загрожує

Американська захоплена техніка в Україні потрапляє через Росію до Ірану. Тегеранські вчені її аналізують, відтворюють та модифікують, а потім використовують у війні проти ворогів, або продають союзникам.

10 березня 2023, 13:34
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Російська армія, яка змогла здобути західну техніку на полі бою в Україні перенаправляє її до Ірану. Там іранські інженери перепроектовують зброю та виготовляють свої системи на основі американського озброєння. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на CNN.

Росія відправляє захоплену західну зброю до Ірану: чим це загрожує

Росія відправляє в Іран зброю з України. Фото з відкритих джерел

Видання CNN з посиланням на свої джерела стверджує, що Росія відправляє захоплену техніку США і союзників з поля бою до Тегерана. Натомість Іран вивчає, аналізує американські розробки та намагається їх відтворити. Такі поставки захопленої західної зброї стимулюватимуть Іран і надалі допомагати Росії вважають анонімні джерела видання.

Розвідка США повідомляла, що іранські військові вдало копіюють та відтворюють американську зброю. Подібне сталось з безпілотником Lockheed Martin RQ-170 Sentinel, який іранські військові перехопили у 2011 році, а у 2018 подібний дрон увійшов у повітряний простір Ізраїлю. Окрім того, одна з ключових ракет Тегерану – Toophan, була створена на основі американської BGM-71 TOW.

Попри такі застереження, офіційні особи США та НАТО отримують інформацію від ЗСУ про втрати зброї українськими військовими, включно з протитанковими системами Javelin і зенітними системами Stinger.

"Офіційні особи США не вважають, що ця проблема є поширеною чи систематичною, і українські військові з початку війни взяли за звичку повідомляти Пентагон про будь-які втрати обладнання, наданого США російським сила", — повідомляє CNN.

Такі дії Росії загрожують не тільки Україні, а й сусідам Ірану на Близькому Сході.

Раніше портал "Коментарі" повідомляли, що Франція та Британія домовляються про розробку високоточної зброї для захисту від Росії

Також "Коментарі" писали, що в Росії розповіли про майбутні відносини з Україною.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини