Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, куди цілились росіяни дефіцитними ракетами «Кинжал»
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, куди цілились росіяни дефіцитними ракетами «Кинжал»

Речник Командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат розповів, які цілі намагалась знищити Росія своїми дефіцитними ракетами Х-47 "Кинжал".

15 березня 2023, 14:35 comments7667
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Остання російська масова ракетна атака відбулась в ніч на 9 березня. Армія РФ змінила тактику і використала для цього одразу шість високоточних та дефіцитних ракет Х-47 "Кинжал". Речник Командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат розповів, які об’єкти були ціллю для російських ракет. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Defense Express.

Стало відомо, куди цілились росіяни дефіцитними ракетами «Кинжал»

Російський винищувач з ракетами "Кинжал". Фото з відкритих джерел

До атаки 9 березня Російська Федерація рідко використовувала ракети "Кинжал". Основними цілями для дефіцитних та гіперзвукових ракет були військові об’єкти, які російська армія намагається знищити. Проте цього разу ракети Х-47 "Кинжал" мали інші цілі.

За словами речника Командування Повітряних Сил ЗСУ Юрія Ігната, які він озвучив в ефірі телемарафону, росіяни намагались влучити в електричні підстанції. На думку Ігната, російські сили хочуть створити таким чином вигляд "палаючої" країни, і заради цього використовують навіть ракети "Кинжал".

Згідно з даними Міністерства оборони України, станом на січень російська армія мала на озброєні лише 43 ракети "Кинжал". Окрім того, ці гіперзвукові ракети Росія здатна виготовляти у малих кількостях. За рік війни РФ створила 20 ракет Х-47 "Кинжал".

Defense Express вважає, що атака на трансформатори пояснюється "банком цілей", які є у Росії. Тобто ті об’єкти, про координати, яких відомі російській армії.

"Навряд окупанти дійсно хочуть "розбазарювати" дефіцитне озброєння по об'єктивно "другорядним" цілям", — пише видання та додає, що Росія повинна виконувати план ударів поставлений її керівництвом..

Іншим варіантом, використання дефіцитних ракет пояснюється створенням вигляду масової атаки, через брак звичайних крилатих ракет.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що керівництво Росії готує плани евакуації з окупованого Криму.

Також "Коментарі" писали про міністра оборони Угорщини, який назвав країну, що має вирішити долю війни в Україні



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини