Головна Новини Суспільство Війна з Росією ВСУ невдовзі візьмуть під контроль основні дороги на Лисичанськ та Сєвєродонецьк, – NYT
commentss НОВИНИ Всі новини

ВСУ невдовзі візьмуть під контроль основні дороги на Лисичанськ та Сєвєродонецьк, – NYT

Українські військові наближаються до звільнення Кремінної на Луганщині

28 грудня 2022, 11:17
Поділіться публікацією:

Українська армія наближається до звільнення Кремінної на Луганщині, деокупація міста дозволить ЗСУ контролювати ключові дороги на Сєвєродонецьк та Лисичанськ, які є промисловими центрами Донбасу. Як передає видання "Коментарі", про це пише "New York Times".

ВСУ невдовзі візьмуть під контроль основні дороги на Лисичанськ та Сєвєродонецьк, – NYT

ЗСУ на шляху до Кремінної. Фото: з відкритих джерел

"Кременна є воротами до двох набагато більших міст поблизу, Сєвєродонецька та Лисичанська, важливих промислових центрів Донбасу", – зазначає видання.

За інформацією ЗМІ, якщо ВСУ вдасться встановити деоккупувати Кремінну та інші населені пункти поблизу, це розширить плацдарм для українських військових у регіоні та дасть їм контроль над основними дорогами, які ведуть до Сєвєродонецька та Лисичанська.

NYT пише, що у вівторок точилися бої навколо міста, а українські війська наблизилися до звільнення Кремінної. У той же час, як пише газета, російські загарбники намагаються захистити одне з найдобутіших ними досягнень у цій війні. Після низки відступів російські військові зміцнили свої позиції під Кремінною оборонними бар'єрами.

Голова Луганської ОДА Сергій Гайдай повідомив 27 грудня, що російські окупанти безрезультатно контратакують на напрямі Сватово-Кременна, а українським захисникам залишилося кілька кілометрів до Кремінної.

Читайте на порталі "Коментарі" — Росія масовано обстрілює Харків: є прильоти.

Також видання "Коментарі" повідомляло – росіяни вперто продовжують свої атаки під Бахмутом і вже навіть не рахують тіла загиблих. В Інституті вивчення війни заявили, що сили росіян на Бахмутському напрямку практично виснажені, тому кульмінація цієї битви може настати дуже скоро.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини