Головна Новини Суспільство Війна з Росією Військовозобов'язаним українцям забороняють залишати місця проживання без дозволу військкомату: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Військовозобов'язаним українцям забороняють залишати місця проживання без дозволу військкомату: що відомо

У Генштабі розповіли, де можна отримати дозвіл на виїзд із місця проживання.

5 липня 2022, 13:01 comments2485
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

У Генеральному штабі повідомляють, що згідно з нормою закону "Про військовий обов'язок та військову службу", у воєнний час забороняється виїзд призовників, військовозобов'язаних та резервістів з місця проживання без дозволу керівника відповідного територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Про це повідомляється на офіційному сайті Генштабу ЗСУ у соціальній мережі Facebook.

Військовозобов'язаним українцям забороняють залишати місця проживання без дозволу військкомату: що відомо

ЗСУ. Фото з відкритих джерел

"З метою упорядкування обліку переміщених осіб Генеральним штабом Збройних Сил України розроблено Порядок надання дозволу громадянам України, які перебувають на військовому обліку в ТЦК та СП, на виїзд за межі місця проживання (місця перебування) з моменту оголошення мобілізації та у воєнний час. Дозвіл видається від 30 днів до року в залежності від категорії суб'єкта. Розглядається додаткове нормування питань переміщення осіб, які систематично перетинають адміністративні кордони у зв'язку зі службовою чи особистою необхідністю.", — Генеральний штаб Збройних сил.

У Генштабі просять співгромадян з розумінням поставитися до регуляторних заходів, продиктованих законами України, умов військового стану та ведення війни.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" писав про те, що останній успіх Росії: що означає заява ВП – коли ЗСУ зможуть переламати ситуацію на фронті. Експерти розповіли, як ситуація на фронті може розвиватися після відходу ЗСУ з Лисичанська і коли може статися довгоочікуваний перелом у війні.

Читайте також про те, що українці вдарили по скупченнях росіян і ворожої техніки на півдні (відео). Ліквідовано щонайменше 30 окупантів.

Сайт "Коментарі" інформував про те, що   "Лішачи, це була репетиція!": партизани передали привіт нардепу-колаборанту (фото). Раніше було здійснено спробу ліквідації Ковальова, проте йому вдалося вижити.

Також "Коментарі" повідомляли, що тепер без союзників і колишнього впливу: з чим зіткнулася РФ – чому Путіна всі цураються. Росію починають цуратися навіть тих країн, які були лояльні до Кремля до повномасштабного вторгнення в Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Олександр

5 липня 2022, 15:06

В рашке поки до цього рабського законотворення ще не дійшли, дійсно скоро пересічний громадянин буде рідкістю, залишаться тільки "не призовні еліти". Розмовляючи голови заспали війну бо дороги та треба було будувати, а зараз щедро посипають головами пересічних українців землю.

Наталія

5 липня 2022, 14:27

"а давайте ми всіх військовозобов"язаних в клітки закриємо" - подумали пустоголові невійськовозобов"язані (чомусь) депутатики... ви взагалі вже там охр..ли?! копів відправляйте - як гною по містах, а порядку як не було, так і нема! вони до цього готові і треновані - більше 300 тис. шт - ціла армія, а не необстріляну молодь забирають!!!


Новини