Головна Новини Суспільство Війна з Росією Військові яких країн НАТО вже можуть бути присутні в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Військові яких країн НАТО вже можуть бути присутні в Україні

Щонайменше, дві країни НАТО офіційно повідомили, що на території України знаходяться їх військові за час війни в Україні.

10 березня 2024, 12:55
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Очільник МЗС Польщі Радослав Сікорський заявив, що військові з деяких країн НАТО перебувають в Україні. Однак це не вперше повідомляється, що в Україні перебуваються війська інших країн, за час війни.

Військові яких країн НАТО вже можуть бути присутні в Україні

Військові НАТО. Фото з відкритих джерел

Радослав Сікорський під час виступу до 25-ї річниці вступу Польщі до НАТО зробив резонансну заяву про присутність військових з країн НАТО в Україні. Попри це, польський міністр відмовився перерахувати з яких саме країн могли бути ці військові.

Однак ще у квітні 2023 року речник Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі заявив, що в Україні присутні американські солдати. За його словами, вони займаються звітами щодо зброї, яка потрапляє в Україну. Кірбі наголосив, що американські військові не беруть участь у війні в Україні.  Згодом ці слова підтвердила заступниця речника Пентагону Сабріна Сінгх, яка вказала, що деякі військові підрозділи США надають "критично важливу підтримку" посольству США в Україні.

Про подібне залучення свої військових також повідомило МЗС Литви, де наголосили, що їх солдати не беруть участі в активних військових діях, а обмежуються допоміжними завданнями з охорони посольства та контролю вантажів, які потрапляють в Україну від союзників.

Таким чином, щонайменше дві країни – США та Литва, визнали присутність своїх військових в Україні.

Крім того, злив секретних документів, який стався у 2023 році через працівника Пентагону вказував на присутність в Україні військових щонайменше з п'яти країн: Велика Британія – 50 осіб, Латвія – 17, Франція – 15, США – 14, Нідерланди – 1.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Польща змінила свою позицію щодо введення військ НАТО в Україну

Також "Коментарі" писали про п'ять країн, які підтримали ідею президента Франції Еммануеля Макрона щодо можливого відправлення військ НАТО в Україну у майбутньому.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини