Головна Новини Суспільство Війна з Росією У МЗС Польщі заявили, що в Україні перебувають військові НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

У МЗС Польщі заявили, що в Україні перебувають військові НАТО

Очільник МЗС Польщі Радослав Сікорський заявив про присутність деяких військових з країн НАТО в Україні.

10 березня 2024, 11:45
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський повідомив, що військові "деяких країн" перебувають в Україні, яка веде війну проти Росії. Однак, очільник МЗС Польщі наголосив, що не буде називати країни, які відправили своїх солдатів до України.

У МЗС Польщі заявили, що в Україні перебувають військові НАТО

Радослав Сікорський про війська НАТО в Україні. Скриншот з виступу на брифінгу

З нагоди 25-ї річниці вступу Польщі до НАТО був організований спеціальний брифінг на якому виступив Радослав Сікорський. Очільник МЗС Польщі заявив, що союзники відправили деяких своїх військових до України.

"Солдати країн НАТО вже знаходяться в Україні, і хотів би подякувати послам тих країн, які прийняли це ризиковане рішення. Посли самі прекрасно розуміють, про кого йде мова. Сам я, на відміну від інших європейських політиків, країни не назву", – наголосив Сікорський.

Очільник МЗС Польщі також відреагував на ініціативу президента Франції Еммануеля Макрона, який у лютому розповів, що існує можливість в майбутньому відправити війська НАТО в Україну. За словами Сікорського, такий крок буде "винахідливим", адже порушить раніше спланований план Путіна. Радослав Сікорський додав, що Росія, яка розпочала війну в Україні показала, що нездатна прийняти західні цінності.

Зазначимо, що присутність військових країн НАТО в Україні не нова інформація. Ще у квітні 2023 року у США підтвердили невелику присутність своїх військових в Україні для підтримки посольства США в Україні. Подібні повідомлення також були від кількох інших країн, які є членами НАТО.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Польща змінила свою позицію щодо введення військ НАТО в Україну. Спочатку польський прем'єр-міністр Дональд Туск назвав слова Макрона спекулятивними та заявив, що Польща не буде відправляти свої війська в Україну. Однак, згодом міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський зазначив, що присутність військ НАТО в Україні є можливим у майбутньому.

Також "Коментарі" писали, що думають українці, чи відправлять союзники України свої війська на війну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини