Головна Новини Суспільство Війна з Росією Польща змінила свою позицію щодо введення військ НАТО в Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Польща змінила свою позицію щодо введення військ НАТО в Україну

Польща, яка спочатку відкинула ініціативу Франції щодо можливості в майбутньому відправити війська НАТО в Україну, змінила свою позицію.

10 березня 2024, 08:55 comments7532
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Після резонансної заяви президента Франції Еммануеля Макрона щодо можливості в майбутньому відправити війська НАТО в Україну, більшість союзників категорично заперечили таку ідею, зокрема і Польща. Однак тепер очільник МЗС Польщі Радослав Сікорський повідомив про зміну позиції щодо відправки військ в Україну.

Польща змінила свою позицію щодо введення військ НАТО в Україну

Очільник МЗС Польщі Радослав Сікорський. Фото з відкритих джерел

Під час брифінгу країн НАТО, який був запланований на честь 25-річчя членства Польщі в альянсі, Радослав Сікорський відреагував на пропозицію Макрона щодо відправки військ НАТО в Україну. За словами очільника МЗС Польщі така заява не є чимось "немислимим". 

Сікорський наголосив на подібному випадку у 1950-х роках під час Корейської війни, коли на допомогу країні було вислано військову допомогу за рішенням Ради безпеки ООН. Крім того, Сікорський вказав, що після вторгнення в Україну на Генасамблеї ООН 140 країн зі 190 засудили російську агресію. За словами польського міністра це "не просто заява для преси, це створення правової бази".

Очільник МЗС Польщі додав, що ініціатива Макрона показує, що Захід може відповісти на дії Путіна. Згодом Сікорський підтвердив свої на офіційній сторінці МЗС Польщі у соцмережі X 

"Присутність військ НАТО в Україні не є неминучою. Я ціную французьку ініціативу президента Еммануеля Макрона, тому що йдеться про те, щоб Путін боявся нас, а не ми боїмося Путіна", — заявив Сікорський.

Таким чином, заяві Сікорського свідчить про зміну позиції Польщі щодо введення військ НАТО в Україну. Першою реакцію Польщі на ініціативу Макрона були слова прем'єр-міністра Дональда Туска, який заявив, що "Польща не плану вводити свої війська на територію України". Крім того, Туск назвав слова президента Франції спекулятивними.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що п’ять країн підтримали ідею Макрона та заявили про можливість відправити свої війська в Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини