Головна Новини Суспільство Війна з Росією П’ять країн заявили про можливість відправити свої війська в Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

П’ять країн заявили про можливість відправити свої війська в Україну

На пропозицію президента Франції Еммануеля Макрона щодо можливого введення військ НАТО в Україну відгукнулось ще чотири країни.

3 березня 2024, 09:50 comments10417
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Франції Еммануель Макрон після зустрічі з європейськими лідерами у Парижі заявив, що попри відсутність одностайності не виключає можливості відправить війська країни до України. Більшість членів НАТО та ЄС відкинули таку ідею, однак кілька країн погодились з пропозицією Макрона.

П’ять країн заявили про можливість відправити свої війська в Україну

Війська НАТО. Фото з відкритих джерел

Одними з перших до позиції Франції щодо можливості введення військ НАТО в Україну заявили країни Балтійського регіону. Радник президента Литви Кястутіс Будріс зазначив, що литовські посадовці розглядають таку можливість. А прем’єрка Естонії Кая Каллас заявила, що не виключає такої можливості і додала, що це був би сигнал для Путіна.

Четвертою країною, яка не заперечила можливості відправити свої війська на війну в Україну стали Нідерланди. Начальник штабу оборони генерал Онно Ейхельсхайм заявив, що Нідерланди не відкидають такого варіанту, однак уточнив, що наразі ще "не час говорити про такий сценарій".

Про готовність направити свої війська заявила і Канада. Проте міністр оборони Білл Блер пояснив, що канадський контингент військових не брав би участь у бойових діях в Україні.

Таким чином до озвученої Макроном пропозиції Франції долучились Литва, Естонія, Нідерланди та Канада.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Франції пояснили, які завдання могли б виконувати війська НАТО на війні в Україні.

Також "Коментарі" писали, що найбільші союзники Києва відповіли, чи відправлять свої війська на війну в Україну. США, Велика Британія, Німеччина, Польща та ще кілька країн заперечили, що будуть направляти війська НАТО в Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

пямять о будапеште 94

3 березня 2024, 14:25

Друзі пізнаються в біді! А труси разом з друзяками ворога - в майстерстві дипломатичного "фарисейства"...

пямять о будапеште 94

3 березня 2024, 14:17

Респект первой пятерке


Новини