Головна Новини Суспільство Війна з Росією Відбито 20 атак: бої за Бахмут тривають
commentss НОВИНИ Всі новини

Відбито 20 атак: бої за Бахмут тривають

Ситуацію в місті прокоментували в Генштабі та Офісі президента

6 квітня 2023, 10:04
Поділіться публікацією:

Бої за Бахмут тривають. Про це заявив голова Офісу президента України Андрій Єрмак, передають "Коментарі".

Відбито 20 атак: бої за Бахмут тривають

Бахмут - це Україна

"Вони точаться на вулицях, спроби ворога оточити місто провалюються. Наше командування повністю контролює ситуацію з обороною Фортеці", — написав Андрій Єрмак.

За даними Генштабу ЗСУ, за минулу добу було відбито 20 атак на цьому напрямку.

"На Бахмутському напрямку ворог намагається взяти під повний контроль місто Бахмут, продовжує його штурмувати. Також, протягом минулої доби противник вів безуспішні наступальні дії в районі населених пунктів Богданівка та Іванівське. Підрозділи сил оборони відбили близько 20 атак противника на зазначеній ділянці фронту.  Від ворожих обстрілів постраждали понад 15 населених пунктів, зокрема, Васюківка, Міньківка, Оріхово-Василівка, Новомаркове, Григорівка, Бахмут, Іванівське, Часів Яр, Новодмитрівка, Біла Гора, Клебан-Бик, Торецьк та Шуми Донецької області", — повідомляють військові. 

Тим часом, Україна готує 40-тисячне штурмове угрупування для контрнаступу.

Напередодні радник Офісу президента Михайло Подоляк висловив впевненість в тому, що Україна найближчім часом поверне Крим. П’ять — сім місяців піде на те, аби звільнити Крим, на його думку.

Але згодом, у Зеленського допустили можливість переговорів щодо Криму

"Якщо нам вдасться досягти наших стратегічних цілей на полі бою і коли ми будемо на адміністративному кордоні з Кримом, ми готові відкрити дипломатичну сторінку, щоби обговорити це питання", — сказав Сібіга.

Як при цьому уточнив посадовець, це не означає, що Україна унеможливлює звільнення Криму від російських оккупантів військовим шляхом. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини