Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна готує 40-тисячну штурмову бригаду для контрнаступу
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна готує 40-тисячну штурмову бригаду для контрнаступу

Новостворені бригади контролюються Міністерством внутрішніх справ

5 квітня 2023, 20:34
Поділіться публікацією:

Вісім нових штурмових бригад загальною чисельністю 40 тисяч військових Україна хоче залучити під час контрнаступу проти російських окупантів найближчими тижнями чи місяцями, пишуть "Коментарі" з посиланням на Reuters.

Україна готує 40-тисячну штурмову бригаду для контрнаступу

Вісім нових підрозділів «Гвардії наступу» налічують 40 тисяч українських військових

Нові бригади, підготовлені Міністерством внутрішніх справ, воюватимуть разом із регулярними армійськими підрозділами, підкріпленими новими західними бойовими танками та тисячами свіжих військовослужбовців, навчених арміями союзників за межами України. Бригади мають гучні назви: Ураган, Спартан, Червона Калина, Рубіж, Лють, Азов і Кара-Даг, гора в Криму.

"Україна все ще має значний мобілізаційний потенціал і що серед його новобранців є жінки, люди без військового досвіду та колишні офіцери міліції та військовослужбовці", — сказав Reuters Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

Минулого року Україна відбила російські війська від Києва, перш ніж звільнити північний схід і південь Херсонської області. Але російські війська все ще займають східні райони, стратегічно важливий південь і Кримський півострів.

"Україна хоче повернути кожну п’ядь своєї землі від Москви, яка в односторонньому порядку оголосила п’ять регіонів України частиною Росії, хоча не контролює їх усі", — каже Президент України Володимир Зеленський.

На початку лютого стартував набір до штурмових бригад і вже фінішував. Мета новоутворених штурмових бригад — звільнити Україну.

Клименко сказав, що на підготовку цивільних без досвіду піде до чотирьох місяців, але колишніх міліціонерів чи військових можна навчити за два. Він не сказав, коли і де Україна почне контрнаступ.

Замість армії, бригади контролюються Міністерством внутрішніх справ, як і інші підрозділи, включно з полком "Азов", який отримав світову популярність через протистояння силам вторгнення на металургійному заводі "Азовсталь" в обложеному Маріуполі минулого року.

Клименко зазначив, що 2,5% бригади складають жінки-бійці: "Наші жінки достатньо патріотичні, сильні, вони не менше за чоловіків ненавидять ворога, хочуть служити".

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що Україна готується до штурму аж до Криму і Чорного моря, щоб вигнати окупантів зі своєї території.

Читайте також на сайті "Коментарі" – як проводять вишкіл українських штурмовиків (ВІДЕО).

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Николай

5 квітня 2023, 21:06

Слава Украине !!! Я думаю ,что после изгнания ((( Попов ))) из Украины и Лавры все помещения отдать Тяжёлым солдатам инвалидам !!! Я также хочу знать как Московия готовится к параду на 9 Мая !!!???


Новини