Головна Новини Суспільство Війна з Росією Переговори з Росією щодо Криму можливі: у Зеленського зробили нову заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Переговори з Росією щодо Криму можливі: у Зеленського зробили нову заяву

У Зеленського не виключають переговорів з Росією щодо Криму після успішного контрнаступу ЗСУ

6 квітня 2023, 07:50 comments1223
Поділіться публікацією:

На сьогоднішній день Україна не виключає переговорів із Росією щодо Криму, але лише після того, як українські захисники проведуть успішний контрнаступ. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю "Financial Times" зробив заступник голови Офісу президента з міжнародних питань Андрій Сібіга.

Переговори з Росією щодо Криму можливі: у Зеленського зробили нову заяву

Крим. Фото: з відкритих джерел

"Якщо нам вдасться досягти наших стратегічних цілей на полі бою і коли ми будемо на адміністративному кордоні з Кримом, ми готові відкрити дипломатичну сторінку, щоби обговорити це питання", — сказав чиновник.

Як при цьому уточнив Сібіга, це не означає, що Україна унеможливлює звільнення Криму від російських оккупантів військовим шляхом.

У FT зазначили, що коментар представника ОП став "найбільш відкритою заявою про зацікавленість України у переговорах" з РФ з квітня 2022 року, коли діалог з агресором було припинено.

Крім цього, слова чиновника можуть заспокоїти західних чиновників, які "скептично ставляться до спроможності України повернути півострів та переживають через загрозу ескалації війни, зокрема застосування Москвою ядерної зброї".

Варто зазначити також нещодавню заяву радника глави Офісу президента Михайла Подоляка, який пообіцяв, що вже цього року він вийде в ефірі українського телебачення із набережної Ялти. За прогнозами Подоляка, це може статися за 5-7 місяців.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чого прагне Кремль, розміщуючи ядерну зброю в Білорусі – чи є реальна загроза для світу. Експерти детально проаналізували ситуацію в інтерв'ю ексклюзивному нашому виданню.

Також видання "Коментарі" повідомляло – мер Мелітополя розповів про вибухи у місті та паніці серед окупантів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ввв

6 квітня 2023, 07:59

Долбо*бы б**ть


Новини