Головна Новини Суспільство Війна з Росією Верховна Рада проголосувала за повернення доплат військовим та запровадження виплат їх родинам
commentss НОВИНИ Всі новини

Верховна Рада проголосувала за повернення доплат військовим та запровадження виплат їх родинам

Військовослужбовцям знов щомісячно виплачуватиметься додаткова винагорода у розмірі 30-100 тисяч гривень, навколо порядку нарахування якої був потужний конфлікт

28 червня 2023, 15:45
Поділіться публікацією:

Верховна Рада України проголосувала законопроект №9342, яким зокрема повертаються доплати військовослужбовцям у розмірі 30-100 тисяч. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію нардепа Андрія Пузійчука.

Верховна Рада проголосувала  за повернення доплат військовим та запровадження виплат їх родинам

Результати голосування за законопроект

Основні положення законопроекту передбачають щомісячну виплату військовослужбовцям додаткової винагороди у 30-100 тис. грн,  нарахування доплати строковикам  у розмірі 6000 гривень, курсантам – 2350 грн.

Також законом передбачена можливість встановлення 30-денної щорічної відпустки військовим, а також десятиденної відпустки за сімейними обставинами. Для курсантів прописана відпустка до 10 днів взимку та до 20 днів літня.

Закон забороняє участь у веденні бойових дій військовослужбовців з числа призваних на військову службу за призовом під час мобілізації, які не пройшли курс базової військової підготовки не менше місяця.

Для поранених, які визнані непридатними до військової служби та зараховані у розпорядження відповідних командирів встановлюється два місяці виплат за останньою займаною посадою, з 3-го місяця до закінчення розпорядження – додаткова виплата становитиме 20100 грн. Нагадаємо, що ця категорія військовослужбовців скаржилася, що після зарахування "у розпорядження" вони не можуть демобілізуватися, а держава виплачує їм грошове утримання у розмірі від 600 до 2500 гривень щомісяця. 

Також законом передбачено, що сім'ям померлих внаслідок поранення виплачуватиметься одноразова виплата у розмірі 100 тис. грн, а тяжко пораненим на лікуванні, родичам полонених та зниклих безвісти щомісячна додаткова винагорода становитиме 100 тис. грн.

Тим часом, Кремль відреагував на ракетний удар по Краматорську.

Євросоюз відреагував на російський ракетний удар по Краматорську.

А спецслужби Швейцарії дали невтішний прогноз щодо війни в Україні. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини