Головна Новини Суспільство Війна з Росією Верещук розповіла, кого з ВПО позбавлять виплат
commentss НОВИНИ Всі новини

Верещук розповіла, кого з ВПО позбавлять виплат

Низка категорій громадян України не мають права користуватися виплатами для внутрішньо переміщених осіб

10 серпня 2023, 16:44
Поділіться публікацією:

Громадяни України, які виїхали за кордон, втратять виплати для ВПО, бо не є внутрішньо переміщенними особами за визначенням. Про це, як повідомляють "Коментарі", в інтервʼю "Радіо Свобода" розповіла віцепрем’єр–міністерка, міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук. За її словами, таких осіб, за першими підрахунками 105 тисяч осіб.

Верещук розповіла, кого з ВПО позбавлять виплат

Ірина Верещук

Гроші від України не отримуватимуть ті, хто перебуває за кордоном більше, аніж 30 календарних днів без обґрунтованих причин.

"Ті, хто виїхали за кордон не на стажування, не на лікування, а на проживання. Які живуть там 2–3–4 місяці, подалися на виплати там, в їхні соціальні служби і отримали цей тимчасовий захист. Вони, звичайно, не є внутрішньо переміщеними особами", — пояснила віцепремʼєр–міністерка.

Окрім цього, виплат позбудуться громадяни, які повернулися на своє місце проживання.

Також з 1 вересня виплати скасують ще певним категоріям ВПО, чий майновий стан дозволяє робити значні витрати без сприяння держави.

"Якщо людина отримує 100 тисяч гривень зарплати, а у нас є такі зарплати, якщо людина отримує навіть 50 тисяч гривень зарплати, їй не потрібні 2 тисячі гривень від держави. Будьмо щирі. Якщо людина мала кошти купити нове авто, ми говоримо тільки про нове авто не старше 5 років, за той період, коли отримує виплати, не за весь період, не з 2022 року. А тільки з того часу, коли постанова вступила в дію, з 15 липня. От коли буде встановлено, що людина купила у цей період з 15 липня авто і претендує на виплати, або будинок за 50 тисяч доларів і претендувати на 2 тисячі – це не чесно", – каже Ірина Верещук.

За її словами, вже також виявлено 10 тисяч померлих осіб, яким нараховувалися виплати.

Загалом, в Україні сьогодні знаходяться на обліку 4,9 мільйони внутрішньо переміщених осіб. Але, за словами Верещук, реальна цифра значно більша — майже 7 мільйонів.

Тим часом, Маляр розповіла, на які кроки йде Росія через значні втрати у війні.

У Нацгвардії назвали місто, яке стало головним епіцентром бойових дій.

А  у Білорусі пожежа на Мозирському НПЗ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини