Головна Новини Суспільство Війна з Росією СБУ попереджала ще тиждень тому – у Білорусі пожежа на Мозирському НПЗ
commentss НОВИНИ Всі новини

СБУ попереджала ще тиждень тому – у Білорусі пожежа на Мозирському НПЗ

Рятувальники ліквідували факельне горіння із засувки установки з виробництва бензину на території ВАТ "Мозирський НПЗ"

10 серпня 2023, 16:27
Поділіться публікацією:

На Мозирському нафтопереробному заводі (НПЗ) у Білорусі сталася пожежа. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на МНС Білорусі.

СБУ попереджала ще тиждень тому – у Білорусі пожежа на Мозирському НПЗ

У Білорусі сталася пожежа на Мозирському НПЗ

Так, за інформацією відомства, рятувальники ліквідували смолоскипне горіння із засувки установки з виробництва бензину на території ВАТ "Мозирський НПЗ" у м. Мозирі на Гомельщині.

"Постраждалих немає. Причина займання встановлюється", — уточнили у білоруському відомстві МНС.

Варто звернути увагу на те, що буквально 4 серпня прес-служба СБУ оприлюднила інформацію, що Росія все ще не втратила надії втягнути Білорусь у війну. Саме з цією метою були перекинуті найманці ПВК "Вагнера" на територію Білорусі. Спроба втягнути сусідню країну у повномасштабну війну проти України відбудеться після можливого теракту на Мозирському НПЗ.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Польща спрямовує тисячі військових на кордон із Білоруссю: чи побільшала загроза.

Також видання "Коментарі" повідомляло – під час масового обстрілу України, що стався увечері 5 серпня, з'явилися повідомлення про можливий запуск ракет із території Республіки Білорусь (РБ). Проте, як запевняє представник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України Андрій Юсов, насправді Росія могла імітувати пуски ракет з Білорусі, щоб втягнути її у війну проти нашої країни. Раніше в СБУ попереджали, що представники ПВК "Вагнер", які влаштувалися в РБ, можуть провокувати "під чужим прапором" на Мозирському нафтопереробному заводі (стратегічне підприємство) все з тією ж метою – втягнути Білорусь у відкриту війну проти України. Чи залишився ще у РФ такий шанс після масових викриттів та попереджень із боку Заходу та Києва? Чи готовий до цього режим Лукашенка? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

10 серпня 2023, 15:39

Про це маленьке факельне горіння вони попереджали тиждень. От три шарові лінії оборони ворога вони рік не помічали окрім зубів дракона. Тому і мінні поля для них стали здивуванням. Корумповане ухилянти які чекають слушного моменту ховаючись за цивільними.


Новини