Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Запоріжжі розпочали підготовку до можливого підриву ЗАЕС
commentss НОВИНИ Всі новини

У Запоріжжі розпочали підготовку до можливого підриву ЗАЕС

У разі виникнення надзвичайної ситуації на ЗАЕС, заплановано евакуювати 138 тисяч осіб

28 червня 2023, 18:32
Поділіться публікацією:

Завтра, 29 червня, в Запоріжжі пройдуть навчання "з метою забезпечення готовності до захисту населення під час можливого виникнення надзвичайної ситуації на Запорізькій АЕС". Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на офіційну інформацію обласної військової адміністрації.

У Запоріжжі розпочали підготовку до можливого підриву ЗАЕС

Запорізька АЕС

"Передбачено практичне відпрацювання заходів щодо реагування на надзвичайні ситуації та проведення евакуації населення. Всі заходи носять навчальний характер. Просимо дотримуватися спокою. Наразі ситуація на атомній станції контрольована, загроз не зафіксовано", — сказано у повідомленні, розміщенному на сайті Запорізької ОВА та офіційному телеграм-каналі голови ОВА.

"Наразі ситуація на Запорізькій АЕС повністю контрольована, рівень радіації вимірюється кожні 2 години, і перебуває в нормі, — також заспокоюють посадовці. — Рівень води у ставку-охолоджувачі становить 16,6 м — цього достатньо для охолодження 5-го реактора. За станом станції слідкують українські фахівці та інспектори МАГАТЕ".

Разом з тим, вже зараз під час штабних навчань відпрацьовується евакуація людей з 50-кілометрової зони навколо ЗАЕС. Під потенційну евакуацію, за попередніми даними, підпадають близько 138 тисяч осіб Запорізького, Василівського районів та двох районів обласного центру. 

Нагадаємо, що Запорізька АЕС, яка розташована в Енергодарі Запорізької області, знаходиться під контролем окупантів. Вона є найпотужнішою АЕС Європи.

За даними ГУР, російські окупанти розглядають, як цілком реальний сценарій – підрив Запорізької АЕС.

Експерти розмірковують, що буде, якщо РФ підірве ЗАЕС.

А мер Миколаєва Олександр Сенкевич закликав зробити запас їжі та води на випадок теракту на ЗАЕС.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини