Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи зможемо повернути території, окуповані з 2014 року - що буде, якщо РФ підірве ЗАЕС
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи зможемо повернути території, окуповані з 2014 року - що буде, якщо РФ підірве ЗАЕС

Успіхи українських захисників надихають нас і деморалізують супротивника

28 червня 2023, 10:40
Поділіться публікацією:

ЗСУ, хоч і неспішно, але продовжують свій контрнаступ. Підтвердженням цього є інформація про те, що українська армія звільнила позиції під Красногорівкою на Донеччині, які перебували під контролем окупантів з 2014 року. Тим часом Кремль продовжує натякати, що після підриву Каховської ГЕС не побоїться влаштувати ще один теракт, але вже більшого масштабу на Запорізькій АЕС. Про що говорять недавні події та заяви? Чи є нова загроза? Портал "Коментарі" розбирався на питаннях, вивчивши думки експертів.

Чи зможемо повернути території, окуповані з 2014 року - що буде, якщо РФ підірве ЗАЕС

ЗСУ. Фото: Getty Images

Ми вигризаємо буквально метр за метром свою територію

Військовий експерт Сергій Грабський заявив в ефірі телеканалу FREEДОМ, що деокупація території поблизу Красногорівки Донецької області – це не тільки тактичний успіх ЗСУ, але ще й запорука успішних наступальних дій у майбутньому, адже таким чином розхитується оборона супротивника.

"Такі дії, безумовно, надихають нас та деморалізують супротивника. Але, знову ж таки, поки що це тактичний успіх і, скажімо так, чекати, що ми далі прориватимемося на тому напрямку, поки що передчасно. Але такі дії показують, наскільки ефективно ми готові проводити наступальні операції зі звільнення наших територій", – заявив Грабський.

За його словами, ЗСУ сповнені рішучості продовжувати наступ, але російські окупанти не шкодують сил та засобів для підготовки місцевості: ворог будує інженерні загородження та мінує території. Це серйозно ускладнює просування нашої армії.

Домогтися такого ж ефекту на ЗАЕС, як на Чорнобильській станції, росіянам не вдасться

Військовий експерт Олег Жданов у своєму коментарі звернув увагу на те, що може загрожувати Україні за найпесимістичнішого розвитку подій після вибуху на Запорізькій АЕС.

"Станцію буде виведено з ладу. Тобто ми її втратимо повністю, вона не підлягатиме відновленню, і буде незначний викид радіації. Причому, якщо вони виведуть реактори з ладу, підірвуть їх, це буде ефект брудної бомби, це не буде ядерний вибух. Радіоактивні елементи будуть розкидані на певній площі, буде невелика радіоактивна хмара, яка піде в свою подорож у нікому невідомому напрямку. Ось це найголовніше. бо ніхто не знає, який буде вітер", — заявив Олег Жданов.

За його словами, якщо Росія вирішить підірвати штатне сховище відпрацьованого ядерного палива на території АЕС, тоді також буде ефект брудної бомби. На території України з'явиться ще одна територія Чорнобиля, АЕС доведеться накривати саркофагом.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чим обернувся підрив Каховської ГЕС – чи здатний світ запобігти новим терактам.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини