Головна Новини Суспільство Війна з Росією В'ячеслав Богуслаєв попросив обміняти його Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

В'ячеслав Богуслаєв попросив обміняти його Росії

Президента "Мотор Січі" звинувачують у державній зраді, зокрема сприянні РФ під час облоги Маріуполя

10 травня 2023, 23:58
Поділіться публікацією:

В'ячеслав Богуслаєв, який донедавно посідав посаду президента АО "Мотор Січ" — одного з найбільших авіаційнобудівних підприємств України, а зараз знаходиться в СІЗО під підозрою у вчиненні державної зради, попросив включити його у список на обмін з Росією. Відповідну заяву він спрямував на ім'я голови офісу президента Андрія Єрмака. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на розслідування "Схем", які оприлюднили зміст заяви.

В'ячеслав Богуслаєв попросив обміняти його Росії

Заява про обмін на ім'я голови офісу президента Андрія Єрмака

В тексті заяви зокрема сказано "Прошу включити мене в списки на обмін з Російською Федерацією". В'ячеслав Богуслаєв, який раніше керував і був власником в Запоріжжі одного з найбільших підприємств міста "Мотор Січ", власником місцевого футбольного клубу "Металург", телеканалу "Алєкс", газети "Позиція", сприяв схожденню на свої посади президентів Кучми та Януковича, був нагороджений званням "Герой України", тепер скромно підписав свою заяву "В'ячеслав Богуслаєв, пенсіонер, інвалід I групи".

Нагадаємо, що Богуслаєву зокрема інкрімінують, що під час облоги Маріуполя навесні 2022 року, він дав розпорядження приховати від ГУР Міноборони України вертоліт. Його військові хотіли використати для евакуації поранених захисників України з Маріуполя. Суд на час судового процесу заарештував Богуслаєва — він знаходиться в СІЗО. Під час обрання запобіжного заходу захист Богуслаєва стверджував, що він не міг давати таких розпоряджень, бо це не входить до безпосередніх обов'язків президента "Мотор Січі".

Та на аудіозаписах розмов, опублікованих журналістами, можна чути розпорядження Богуслаєва приховати документацію на вертоліт та внести технічні несправності до його складових, щоб літальна машина не мала змоги піднятися в повітря.

Тим часом, Сирський заявив про відступ супротивника у Бахмуті.

В Україні розповіли, чому зник Залужний

А порноакторка поскаржилась на погані дороги у Чернівцях: у мерії їй запропонували роботу



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини