Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Україні розповіли, чому зник Залужний
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні розповіли, чому зник Залужний

Військовий експерт розвінчав російський фейк про "загибель Залужного"

10 травня 2023, 20:20 comments11550
Поділіться публікацією:

Український контрнаступ уже розпочався – на багатьох ділянках фронту спостерігається успішне просування частин. Про це, як повідомляють "Коментарі", заявив військовий експерт Роман Світан.

В Україні розповіли, чому зник Залужний

Валерій Залужний

На думку Романа Світана, "зникнення" Залужного, про яке встигли розсурмити російські ЗМІ, пов'язане з необхідністю керувати контрнаступом, що почався.

"Це говорить про те, що контрнаступ уже йде. Наступальні дії почалися наприкінці минулого тижня, — заявив Роман Світан "Фабриці новин". — На деяких ділянках фронту просунулась наша розвідка, посилена технікою, яка підійшла останнім часом. Підсох грунт. Почалися рухатися: район Оріхова, район Вугледару, непогано просунулися в районі Бахмута (на Клєщєєвку), почалися позитивні моменти в районі Кремінної".

"Оперативна обстановка постійно змінюється, а зміна оперативної обстановки вимагає безпосередньої участі командувача у прийнятті рішень, тому він зараз не може бути на відеозв'язку. Це дуже грамотно і правильно", — каже Роман Світан, коментуючи відмову Валерія Залужного від участі у засіданні Військового комітету НАТО на рівні начальників генштабів. Як повідомлялося, він не був присутній "навіть у форматі відеоконференції" через "напружену оперативну ситуацію" на фронті.

Водночас у російському інформпросторі стали поширюватися фейки про "вбивство Залужного". Їх спростувала заступник міністра оборони Ганна Маляр. Заступник міністра оборони України спростувала цю інформацію, вказавши, що "всі живі" та перерахувала три цілі таких повідомлень від російських пропагандистів. Перша – психологічний вплив на саму людину, друга – деморалізація військ України та створення короткострокового ажіотажу, щоб підняти бойовий дух російських військ.

Тим часом, Пригожин почав загрожувати Макрону через ПВК "Вагнер".

А українцям розповіли, як отримати від Росії компенсацію за збитки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини