Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Україну приїдуть ще Leopard: яка країна пообіцяла
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україну приїдуть ще Leopard: яка країна пообіцяла

Перші з цієї партії танки мають поставити в Україну у січні 2024 року

27 червня 2023, 15:45 comments3608
Поділіться публікацією:

Німецький зброєбудівний концерн Rheinmetall від імені Нідерландів передасть Україні 14 танків Leopard 2A4. Так було досягнуто відповідної домовленості з федеральним урядом Німеччини, повідомляє портал "Коментарі", з посиланням на "Tagesschau".

В Україну приїдуть ще Leopard: яка країна пообіцяла

Танки. Фото з відкритих джерел

Зазначається, що перші танки мають прибути до України у січні 2024 року. Інші бойові машини планують передавати протягом 2024 року.

Також у компанії Rheinmetall заявили, що сума замовлення складає тризначне число мільйонів євро.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Олексій Резніков розповів, чи приєднаються танки Abrams до контрнаступу ЗСУ.

Також видання "Коментарі" повідомляло – представник Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі заявив, що просування українських військ проходить повільніше, ніж планував Київ та його союзники, але на те є об'єктивні причини – росіяни більш ніж за півріччя створили потужну оборону. Він також зазначив, що поки що складно сказати, чи послабив якось російську оборону одноденний заколот ватажка ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина. Що зараз можна сказати про стан російсько-української війни, у тому числі після пригожинського бунту? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.

Раніше "Коментарі" писали – наступальні дії українських Сил оборони тривають уже понад три тижні. Представники американського Інституту вивчення війни (ISW) не виключають, що ЗСУ можуть тимчасово призупинити поступ уперед, щоб переглянути свою тактику для майбутніх операцій. В естонській розвідці зайняті підрахунком загубленої в боях із росіянами західної техніки, а британська повідомляє, що окупаційна армія зазнає значних втрат. Які висновки можна зробити на даний момент щодо наступальних дій ЗСУ? Як ситуація може розвиватись далі? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини