Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Україні заговорили про можливі загрози для ще однієї АЕС
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні заговорили про можливі загрози для ще однієї АЕС

Президент України Володимир Зеленський сьогодні провів там виїзне засідання Ставки

1 липня 2023, 21:41 comments2011
Поділіться публікацією:

Під головуванням президента України Володимира Зеленського сьогодні пройшло виїзне засідання Ставки. Вище керівництво країни зібралось на Рівненській АЕС, щоб "на місці оцінити будь-які можливі загрози станції". Про це повідомляють "Коментарі".

В Україні заговорили про можливі загрози для ще однієї АЕС

Рівненська АЕС

"Доповіді Залужного, Буданова про оперативну обстановку на білоруському кордоні та можливі дії ворога, — розповів про хід засідання Володимир Зеленський. - Клименко, Наєв, Лебідь, Дейнеко – про посилення Північного напрямку й охорону АЕС. Начальник Рівненської ОВА Коваль і командувач "Волині" Миронюк – про оборонні рубежі та соціально-економічну ситуацію в регіоні. Щиголь – про захист Рівненської АЕС від кіберзагроз".

"Тримаємо ситуацію під контролем", — заспокоїв Зеленський.

Нагадаємо, що напередодні через перебазування до Білорусі ПВК "Вагнер" Володимир Зеленський доручив посилити охорону північного кордону. А Лукашенко, виступаючи вчора в Мінську, почав погрожувати "центрам прийняття рішень". Перед цим він повідомляв про завершення перебазування до республіки російської ядерної зброї.

Тим часом, в Запорожжі проводять навчання на випадок підриву росіянами Запорізької АЕС.

Жителям Миколаєва влада порадила зробити запаси води та їжі на випадок підриву атомної станції.

А до Європи прибув "мисливець за атомною зброєю". Літак ядерного моніторингу WC-135R Constant Phoenix для відбору проб атмосферного повітря та виявлення радіоактивних викидів.

WC-135 Constant Phoenix – літак радіологічного контролю на базі C-135 Stratolifter, основними завданнями якого є спостереження за ядерними випробуваннями, відстеження ядерної зброї та збирання проб повітря на наявність радіоактивних речовин. Завдяки наявній на борту літака системі збирання проб, WC-135 може виявляти радіоактивні хмари в режимі реального часу. 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини