Головна Новини Суспільство Війна з Росією В РНБО прокоментували законопроєкт, який дозволить чоловікам виїзд за кордон
commentss НОВИНИ Всі новини

В РНБО прокоментували законопроєкт, який дозволить чоловікам виїзд за кордон

Секретар РНБО Олексій Данілов відреагував на законопроєкт, який дозволить чоловікам виїзд за кордон під час мобілізації за певну суми на рахунок ЗСУ.

30 жовтня 2023, 12:36
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У Верховній Раді зареєстрований законопроєкт, який дозволить чоловікам законно виїжджати за кордон попри оголошення воєнного стану в Україні. Секретар Ради нацбезпеки Олексій Данілов прокоментував можливе прийняття цього законопроєкту.

В РНБО прокоментували законопроєкт, який дозволить чоловікам виїзд за кордон

Секретар РНБО Олексій Данілов. Фото з відкритих джерел

Секретар РНБО Олексій Данілов стверджує, що законопроєкт може бути не "зовсім справедливим". За словами Данілова ним можуть скористатись люди зі значними статками, тоді як українці без великих грошей будуть у гіршому становищі.

"Треба дуже уважно думати і розуміти, чим це може закінчитися. Щоб не трапилося так, що ті люди, які мають статки, будуть своїх дітей відправляти за гроші за кордон, а ті люди, які не мають статків, повинні будуть йти захищати країну", — прокоментував законопроєкт Олексій Данілов.

Нагадаємо, що законопроєкт №8029 зареєстрований у Верховній Раді депутатом від партії "Слуга Народу" Георгієм Мазурашу. Нардеп у пояснювальній записці до законопроєкту вважає, що можливість чоловікам виїжджати під час війни в Україні дозволить наповнити бюджет для ЗСУ.

Згідно з законопроєктом, чоловіки матимуть право виїхати за кордон, якщо внесуть близько 13 тис. гривень на спеціальний рахунок з якого кожного місяця знімали б 2700 гривень на ЗСУ. Таким чином після вичерпання коштів українці за кордоном можуть повернутись в Україну, або поповнити картку для сплати свого перебування не на території України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Україні планують запустити "смарт-мобілізацію". Така програма дозволить чоловікам призовного віку самим обирати спеціальність в армії.

Також "Коментарі" писали, що в ЗСУ пояснили, що означає перша та друга повістки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

30 жовтня 2023, 12:54

Зараз саме так і є. Той факт що навіть у ворога можна вільно пересуватись через кордон та обирати чи підписувати контракт чи ні не засмучує? Особливо коли в нас як у КНДР все примусом.


Новини