Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Україні можуть дозволити виїзд чоловіків за кордон: скільки потрібно заплатити
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні можуть дозволити виїзд чоловіків за кордон: скільки потрібно заплатити

У новому законопроєкті повідомляється, що чоловіки, які підпадають під мобілізацію можуть виїхати за кордон заплативши певну суму.

24 жовтня 2023, 16:55 comments7268
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Верховна Рада збирається розглянути законопроєкт №8029, який дозволить чоловікам виїжджати за кордон попри оголошення воєнного стану в Україні. Для цього потрібно буде сплачувати певну суму коштів на рахунок ЗСУ.

В Україні можуть дозволити виїзд чоловіків за кордон: скільки потрібно заплатити

У ВР можуть дозволити виїзд чоловіків за кордон. Фото з відкритих джерел

Верховна Рада розгляне законопроєкт, який був створений ще у вересні 2022 року про можливість дозволити виїзд чоловікам за кордон при виконанні певних вимог. Ініціатором законопроєкту виступив депутат від партії "Слуга народу" Георгій Мазурашу. Депутат у пояснювальній записці вказує, що заборона виїзду чоловіків за кордон створює кілька проблем, і люди почуваються "загнаними в кут". За словами Мазурашу прийняття законопроєкту зменшить кількість громадян, які не можуть себе забезпечити, збільшить підтримку ЗСУ та економіку України.

"На даний час у нас, на жаль, зроблено акцент на "совкові" заборони і примус, що є категорично неприйнятним для нашого свободолюбивого народу", — пояснює Мазурашу.

Головною умовою законопроєкту про виїзд чоловіків за кордон є потреба сплачувати гроші на армію. Мазурашу вказує, що за кожні 100 тис. військовозобов'язаних, які виїдуть з України можна отримати близько 270 млн гривень.

Автор законопроєкту запропонував за право виїзду за кордон внести суму п’яти прожиткових мінімумів, що дорівнює близько 13 тис. гривень. Далі, кожного місяця з цієї суми б знімали по 2700 гривень і таким чином, п’ять місяців чоловіки могли б залишатись за кордоном, а на рахунок ЗСУ надходили б відповідні кошти. Якщо чоловік перебуватиме за кордоном довший час, йому потрібно далі продовжувати здійснювати платежі. Згідно з законопроєктом, якщо чоловік не перестане платити за перебування за кордоном, то він не зможе потрапити в Україну.

Слід зазначити, що більшість юристів вказують на малоймовірність прийняття такого закону. За їх словами це загрожує масовому виїзду з України, що може завдати шкоди економіці та вплине на мобілізацію.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Міноборони пояснили, чим відрізняється служба за контрактом від мобілізації.

Також "Коментарі" писали про військового командира, який різко висловився про мобілізацію в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

О.

25 жовтня 2023, 15:26

І знову багатії будуть мати змогу гульдибенити, а інші за них помирати

скептик

24 жовтня 2023, 18:20

і хто того придурка в депутати засунув ? альтернативи контрактній армії немає.

ххх

24 жовтня 2023, 17:49

Валентин, твой вариант, как заканчивать?

Бандера

24 жовтня 2023, 17:49

Мало мяса , Корея курит в сторонке, насильно мил небудешь, кто захочет свалит из этой тюрьмы, а непустят назад так этож ох у.нно.

Валентин

24 жовтня 2023, 16:28

Идет война,которую надо заканчивать, гибнут люди, гибнут молодые ребята, которым жить да жить, а вам бы гроши.


Новини