Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Міноборони пояснили, чим відрізняється служба за контрактом від мобілізації
commentss НОВИНИ Всі новини

У Міноборони пояснили, чим відрізняється служба за контрактом від мобілізації

Яка різниця між проходженням служби в армії за контрактом та призовом через мобілізацію.

24 жовтня 2023, 14:57 comments1122
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Під час війни українці можуть потрапити в армію підписавши контракт для проходження служби або долучитись за призовом під час мобілізації. Між цими двома видами служби в армії існують певні відмінності. Портал "Коментарі" з посиланням на "АрміяInform" розповідає про основні з них.

У Міноборони пояснили, чим відрізняється служба за контрактом від мобілізації

Яка різниця між контрактною службою та мобілізацією. Фото з відкритих джерел

Видання "АрміяInform" отримало роз’яснення від Департаменту кадрової політики Міністерства оборони щодо різниці між контрактною службою в армії та мобілізацією. У Міноборони вказали на три основні відмінності.

Строки військової служби. У військових, які перебувають на контракті строк служби закінчується після виконання контракту, або рішення про демобілізацію. Тоді, як військова служба за призовом під час мобілізації закінчується у строки вказані указом президента.

Відряджені до державних органів. Контрактників можуть відправляти у відрядження до державних органів, установ, підприємств організацій, навчальних закладів, де вони будуть виконувати завдання в інтересах оборони держави та залишатимуться на службі за контрактом. У мобілізованих такої можливості немає.

Підстави звільнення з військової служби. Мобілізовані за призовом мають підстави для звільнення з армії через поважні причини, зокрема сімейні обставини. Це може стосуватись, якщо дружина чи чоловік є особою з інвалідністю, або  батьки одного з подружжя. Іншим випадком може бути утримання військовослужбовцем трьох чи більше неповнолітніх дітей. У контрактників такі умови відсутні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в МВС розповіли, як каратимуть ухилянтів, що виїхали за кордон. Подібну позицію висловила і Прикордонна служба України.

Також "Коментарі" писали про три країни ЄС, які прийняли рішення щодо видачі ухилянтів, які уникають мобілізації для України




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини