Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Україні планують запустити "смарт-мобілізацію": коли чекати нововведення
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні планують запустити "смарт-мобілізацію": коли чекати нововведення

Віце-прем'єр Федоров пояснив, як та коли працюватиме нова система "смарт-мобілізація" в Україні

30 жовтня 2023, 10:33 comments1095
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров анонсував, що через два місяці буде запущено систему "смарт-мобілізація" в Україні. За його словами це зможе допомогти українцям займати спеціальність в ЗСУ відповідно до своїх уподобань.

В Україні планують запустити "смарт-мобілізацію": коли чекати нововведення

В Україні запрацює "смарт-мобілізація". Фото з відкритих джерел

Під час інтерв’ю з виданням "РБК-Україна" Михайло Федоров розповів про плани організувати пілотний проєкт "смарт-мобілізація", який покращить ситуацію в ЗСУ. За словами Федорова українці зможуть самостійно обирати спеціальність у ЗСУ.

"Ми хочемо запустити так звану "смарт-мобілізацію", коли людина самостійно обирає спеціальність, на яку вона хоче мобілізуватися, і не під примусом, а самостійно", — розповів Михайло Федоров.

За словами Федорова під час "смарт-мобілізації" потрібно буде заповнити заявку, пройти рекрутерів, тести та навчання. "Ти точно потрапляєш на ту посаду, на яку ти мобілізував себе", наголосив міністр цифрової трансформації. 

"Ми будемо запускати пілот на операторів дронів, і ця людина обирає, що вона хоче стати оператором дронів, або взагалі служити в роті ударних дронів. Це може бути сапер, водій, всі посади будуть", — сказав Федоров та додав, що за допомогою цього проєкту можна більше дізнатись про підрозділ, роту, свої зобов'язання та ризики.

Попри сподівання реалізувати проєкт "смарт-мобілізація" Федоров попередив, що наразі його потрібно протестувати та розв'язати усі проблеми з нормативно-правовими актами.

Таким чином "смарт-мобілізація" - це пілотний проєкт, який допоможе українцям самостійно обрати свою спеціальність у лавах ЗСУ, пройти тести, навчання та отримати професійні знання. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в ЗСУ пояснили, що означає перша та друга повістки.

Також "Коментарі" писали про нардепа, який розповів, чи будуть в Україні залучати до мобілізації ув’язнених.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини