Головна Новини Суспільство Війна з Росією Нардеп розповів, чи будуть в Україні залучати до мобілізації ув’язнених
commentss НОВИНИ Всі новини

Нардеп розповів, чи будуть в Україні залучати до мобілізації ув’язнених

Народний депутат пояснив проблеми мобілізації ув’язнених в Україні.

26 жовтня 2023, 14:58 comments2688
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Народний депутат Сергій Рахманін відповів, чи збираються мобілізувати у лави ЗСУ ув’язнених чоловіків. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інтерв’ю Рахманіна для видання УП.

Нардеп розповів, чи будуть в Україні залучати до мобілізації ув’язнених

Чи будуть в Україні залучати до мобілізації ув’язнених. Фото з відкритих джерел

Дехто в Україні закликає мобілізувати в армію ув’язнених, зокрема таку пропозицію озвучив член батальйону "Свобода" з Нацгвардії Андрій Іллєнко. Сергій Рахманін зазначив, що подібні пропозиції він чув ще на початку вторгнення 24 лютого під час наради у президента, де запропонували розробити відповідне законодавство для цього процесу.

Однак, за словами народного депутата такі дії можуть нести деякі ризики і вирішувати повинні військові, як збільшити мобілізаційний ресурс для ведення війни в Україні.

"В одну із бригад мобілізували людину, яка певний час перебувала у місцях позбавлення волі. Трапився інцидент, коли він поводив себе неадекватно: перебуваючи на посту зі зброєю, у стані наркотичного сп'яніння поранив двох військовослужбовців", – вказав член парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони Сергій Рахманін.

За словами народного депутата після цього інциденту командир цієї частини посилив перевірку новоприбулих мобілізованих чоловіків, і якщо виявляв у деяких з них судимості, то намагався тримати як найдалі від зброї та виконання бойових завдань.

"На підставі практичного досвіду, вони для нього – вже група ризику", — розповів Рахманін.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про пояснення ЗСУ щодо першої та другої повістки.

Також "Коментарі" писали, що українські експерти та військові дали свої прогнози, коли закінчиться війна в Україні. Більшість прогнозує, що війна триватиме у 2024 році і може продовжувати відбуватись і у 2025.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Тимур

28 листопада 2023, 01:27

Ну не все же такие.... я лично знаю множество ребят,в отличной физической форме,хорошо развитых,и очень за интересованных мативированых,,с которыми я бы не задумываясь стал бы плечо к плечу... Но увы их считают зоной рисков,


Новини