Головна Новини Суспільство Війна з Росією Коли закінчиться війна: прогнози українських експертів
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли закінчиться війна: прогнози українських експертів

Українські експерти та військові дали свої прогнози, коли закінчиться війна в Україні.

25 жовтня 2023, 17:35 comments6080
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

З початку російського вторгнення у лютому 2022 року повномасштабна війна в Україні триває понад 600 днів. Попри контрнаступ, нову зброю від союзників на швидке закінчення війни не варто сподіватись. Портал "Коментарі" зібрав прогнози українських експертів та військових, щоб з’ясувати, чи закінчиться війна в Україні у 2024 році.

Коли закінчиться війна: прогнози українських експертів

Коли закінчиться війна в Україні. Фото з відкритих джерел

Керівник ГУР Кирило Буданов

Очільник ГУР Кирило Буданов вважає, що у прогнозуванні закінчення війни слід опиратись на факти. Генерал-майор оцінює економіку Росії, кількість військової техніки та людського ресурсу, і робить висновок, що війна триватиме максимум до 2026 року.

"По оцінці економіки, без особливих проблем Росія може її собі дозволити до 2025 року. За кількістю техніки – до 2026 року максимум. Можливо трохи швидше", - вважає Буданов.

Полковник запасу ЗСУ Олег Жданов

Популярний військовий оглядач, полковник запасу ЗСУ Олег Жданов стверджує, що війна закінчиться у 2024 році. За його словами День Незалежності у 2024 році Україна святкуватиме у мирний час. Жданов пояснює, що до цього часу у США мають відбутись президентські вибори, а закінчення війни в Україні допоможе Байдену виграти у Трампа.

"Навряд чи війна затягнеться довше. Думаю, крайній термін закінчення цієї війни – травень 2024 року", — заявив Олег Жданов.

Заступник директора ЦДАКР Михайло Самусь

Заступник директора Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Михайло Самусь заявив виданню "Факти ICTV", що закінчення війни буде залежати від швидкості з якою Україна отримуватиме західну зброю, зокрема винищувачі. За найоптимістичнішим прогнозом Самусь вказує на закінчення війни в Україні у 2024 році. Однак, найімовірніше повне повернення територій буде можливе у 2025 році.

"Може виникнути ситуація, що ми зачистимо південь, тобто Запорізьку і Херсонську області, і почнемо активні операції з деокупації Криму і Донбасу", — говорить Самусь та додає, що у прикордонних до РФ територіях можуть бути окремі сірі зони, адже Росія здатна їх обстрілювати зі своєї території.

Полковник Сергій Грабський

Військовий експерт, полковник Сергій Грабський в ефірі телемарафону вказав на два основні варіанти розвитку військових дій від яких залежатиме закінчення війни.

"Ця війна у найкращому варіанті може закінчитися не раніше кінця 2024 року. На сьогодні дуже важко робити прогнози, бо від того, як розвивається ситуація на Півдні, буде залежати перебіг війни", — заявив Грабовський.

Полковник вважає, що за сприятливих умов, а саме вихід українських військових до Азовського моря та відрізання сухопутного коридору — звільнить південь та призведе до наступного етапу військових дій на сході. За таким сценарієм війна в Україні закінчиться у 2025 році. Однак, якщо ЗСУ не здобуде значних переваг на фронті найближчим часом, то Сергій Грабський дає гірший прогноз – війна не обмежиться 2025 роком.

Як бачимо, більшість експертів та військових прогнозує закінчення війни у проміжку 2024-2026 рік. Попри різні дати, всі сходяться на одній думці, що війна закінчиться перемогою України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в українців змінилася довіра до армії та президента за півтора року війни.

Також "Коментарі" писали про українського журналіста та політичного оглядача Віталія Портникова, який прогнозує ще три нових війни у різних регіонах світу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини