Головна Новини Суспільство Війна з Росією Портников прогнозує ще три війни у різних регіонах світу: де саме
commentss НОВИНИ Всі новини

Портников прогнозує ще три війни у різних регіонах світу: де саме

Крім війни в Україні у світі може відбутись ще щонайменше три конфлікти, стверджує Віталій Портников.

22 жовтня 2023, 10:00 comments2211
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Український журналіст та політичний оглядач Віталій Портников вважає, що війна в Україні та конфлікт в Ізраїлі не останні військові протистояння і найближчим часом можуть виникнути нові у різних регіонах світу. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інтерв’ю Портникова для видання "Радіо Свобода".

Портников прогнозує ще три війни у різних регіонах світу: де саме

Український журналіст Віталій Портников. Фото з відкритих джерел

За словами Портникова нові конфлікти будуть також затяжними, які війна в Україні. Політичний оглядач вважає, що таким чином авторитарні режими намагаються продемонструвати цивілізованому світу, що потрібно домовитись про нові правила співіснування, тому вони створюють такі конфліктні ситуації.

"Є центральна Європа, тут вже є війна. Є Близький Схід. Зараз буде спроба війни на південному Кавказі. Дуже сподіваюсь, що це можна відвернути, сподіваюсь на здоровий глузд лідерів Азербайджану та Туреччини", — говорить Портников про ситуацію між Вірменією та Азербайджаном.

Ще одним можливим конфліктом Портников називає протистояння на Далекому Сході. Український журналіст вказує на домовленості Путіна з Кім Чен Ином. Крім того, деталі щодо цього будуть вирішуватись під час зустрічі президента РФ з лідером Китаю, адже Сі Цзіньпін має вирішити, що буде відбуватись на Корейському півострові і який рівень загрози буде йти з цього регіону.

"У відповідь Росія може надати Пхеньяну якісь технології, які дозволять Північній Кореї спробувати почати регіональний конфлікт. Це може бути платою за технології, що ви (КНДР) теж маєте щось зробити (для Росії)", — вважає Портников.

Третім потенційним конфліктом Портников вказує на протистояння у Тихому океані.

"Те, що зараз відбувається навколо Соломонових островів та Папуа-Нової Гвінеї – це за великим рахунком підготовка до протистояння в цьому регіоні", — говорить Портников та додає, що потенційно безпечна Австралія також може бути втягнута безпосередньо до цього конфлікту — "Земна куля стала занадто маленькою — Тихий океан теж стає зоною великого протистояння".

Портников стверджує, що крім трьох названих конфліктів у світі існує їх ще більше та ставить у приклад Африку, де сформувалось кілька блоків країн.

"Це зіткнення африканських демократій з африканськими диктатурами теж може відбутись. Таких прикладів можу навести чимало. В Африці ж не просто диктатури, це країни в яких є російська та китайська присутність. У світі таких моментів стає все більше", — сказав Портников.

Політичний оглядач підсумовує, що "перші десятиріччя 21 століття – є десятиліттями, де сила важливіші за право і добробут". А війна в Україні має величезний впив на ситуацію у всьому світі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про українського дипломата, який прогнозує ще одну війну найближчим часом.

Також "Коментарі" писали, що у Росії знайшли нову країну, яку назвали "братською".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

22 жовтня 2023, 09:26

Божий пророк. Цим юдеям разом з Соловйовим мало жертв у спровокованих ними конфліктах. Вони мріють про нові конфлікти і жертви.


Новини