Головна Новини Суспільство Війна з Росією Особливості мобілізації: В ЗСУ пояснили, що означає перша та друга повістки
commentss НОВИНИ Всі новини

Особливості мобілізації: В ЗСУ пояснили, що означає перша та друга повістки

Військовозобов’язані чоловіки під час мобілізації отримують дві повістки від військкоматів. Що вони означають.

25 жовтня 2023, 16:36 comments5258
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Українські чоловіки можуть отримати першу, а згодом другу повістку до військкомату. Керівник служби зв’язків із громадськістю підполковник Володимир Фітьо розповів, яка різниця між повістками. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на "Факти".

Особливості мобілізації: В ЗСУ пояснили, що означає перша та друга повістки

В ЗСУ пояснили, що означає перша та друга повістки. Фото з відкритих джерел

Володимир Фітьо вказує, що ТЦК роздає перші повістки для перевірки та уточнень інформації щодо військовозобов’язаних. Наприклад, чи мають вони відстрочку, де вчаться, якою професією володіють та інші.

"Перша повістка означає, що військовозобов’язаному необхідно з’явитися у ТЦК та СП якраз для того, щоб уточнити дані про свій сімейний стан, фах, місце роботи, освіту", — пояснив Володимир Фітьо.

За словами підполковника перша повістка також дасть змогу зрозуміти стан здоров’я військовозобов’язаного: придатний, чи не придатний для проходження військової служби.

Що стосується другої повістки, то Фітьо пояснює, що вона скеровує на військове навчання, після чого військовозобов’язаний потрапляє до ЗСУ або інших підрозділів.

"Лише друга повістка – це виклик до навчального центру, де від місяця і більше проводиться навчання, і лише потім військовозобов’язаний потрапляє до лав Сил оборони України", — розповів представник ЗСУ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у новому законопроєкті пропонують чоловікам, які підпадають під мобілізацію, але хочуть виїхати за кордон платити гроші за відсутність в Україну.

Також "Коментарі" писали про Арестовича, який запропонував альтернативу кримінальної відповідальності тим чоловікам, що втекли за кордон від мобілізації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ираида

26 жовтня 2023, 08:55

Жаль, нельзя тут лайк поставить за комментарии, но я всей душой присоединяюсь к ним. Всех депутатов и всю эту сволочную гнидо-зелёную власть на передовую, защищать своё накраденное! А нас и наших парней оставьте в покое!

dafhb

26 жовтня 2023, 08:27

fb

dafhb

26 жовтня 2023, 08:26

dfg

Саньок

25 жовтня 2023, 22:46

А ЯКИМ ЗАКОНОМ керуються усы оцы БАЛАБОЛИ (бандити, гопныки, та покидьки) з ТЦК???? яким, як про роздавання "повісток" (контекст) - так і їхні дії - запихування в бусик, лупцювання, легкі та тяжкі фізичні ушкодження "ухилянту", накладення якихось штрафів на мужчин, зупинка ТЗ, гопнічне спілкування, погрози...??? по якому Закону? звідки взялися такі повновадження? "Перша повістка означає, що військовозобов’язаному необхідно з’явитися у ТЦК" - їто сказав, що той, кому пробують всучити повістку - воєннозобовязаний? Хто сказав, що йому потрібно зьявитися в ТЦК? ви в ньбог оспитали? ні, йому це не потрібно!!! це потрібн оВАМ, тцк-ашники! а йому - НЕ потрібно! І він НЕ віськовозобовязаний! Читайте конституцію.. Чому ви ЖІНОК не називаєте ухилянтками? чому ви ЖІНКАМ не роздаєте повістки? чому саме МУЖЧИНА рахується апріорі, по замовчуванню, віськовозобовязаним -, по признаку статі (ст 24 Конституції)"аі травиться словом "ухилянт"? ви судді? хто ви? ви БАНДИТСЬКЕ УГРУПУВАННЯ! створене вступереч Закону та Конституції! (ст 17, 22, 29, 32 Конституції). Даю гарантію - скоро будуть вони порушувати статтю 30 Конституції!

Зеленский президент

25 жовтня 2023, 22:22

Все правильно написано, если речь идет о Віськомате. Только где сегодня в Украине найти эти Військомати???

Дуб

25 жовтня 2023, 22:15

нічого зі зброї не виробляють, крадуть безбожно. А дири затикають людьми, як маршал жуков. Вже нема сил від цього хрипатого балагану

Олекс

25 жовтня 2023, 21:24

Треба на києв розвертати та пиздити наволоч яка сидить у верховній раді разом з зеленським. ато скоро нікого і нічого неостанеться. вони ж цього і добиваються.

Олекс

25 жовтня 2023, 21:22

Та пішли ви науй. країна долбойобів і влада яка знищує свій народ... звільняють землю .

pr

25 жовтня 2023, 20:39

Зе-лохи обрали зе-біла (Нелоха), який 3 роки зраджував, мародерив і готувався до шашликів, замість оборони країни, тож зе-лохам нема чого тепер скиглити. "За що боролися, на те й напоролися". А власна тупість і кассапофілія - це не виправдання, а обтяжуючі обставини.

Сергей

25 жовтня 2023, 20:27

Бред сивой кобылы!!! Им спустили разнарядку и всё! Меньше нельзя!А,если не наберёте указанное количество пушечного мяса,то сами через неделю окажетесь на "нуле"...Вот в таких условиях у нас и происходит мобилизация,а в реальности- могилизация...А главный вопрос- ради кого,ради чего!? Идёт борьба за территорию/ресурсы между двумя олигархическими кланами: украинским и русским,а простым людям какое до этого дело! Сыночки всего олигархата сидят за границей....

Владимир

25 жовтня 2023, 18:55

Во времена "совка" было понятно, государство помогало рожать, учить, обеспечивало работой и жильем. Сейчас от родов до смерти за свои кровные, элита не в счет, она свое чадо и в америках учит за счет бюджета, и за кой народ должен защищать офшоры клоуна.

Ольга для Ольги

25 жовтня 2023, 18:25

Ольга, повістка, комісія, купівля шолома з навушниками, броника, купівля взуття, шмоток итд, тому що видали сміття, аж цілий місяць у Німеччині вчили, у 42 роки з неслуживого зробили рембо дшв, потім відразу Бахмут, перший бій і 200, тіло забрати неможливо, глухий кут, такі справи.

УКРАЇНЕЦ

25 жовтня 2023, 16:54

Плював Я на ваші повістки!!! Буду від вас фашистів відбиватись!!! що кацапи фашисти, що ця недо влада фашисти!!! всих тцк, мвс, суддів, прокурорів, депутаів і зеленського на передову покажіть приклад!!! Тьфу на вас всих!!!

Ольга

25 жовтня 2023, 15:54

Дайте пояснення. Як чоловіка 33 роки забрали 10 жовтня,а 23 вже прийшла похоронка? це де їх навчають і скільки?


Новини