Головна Новини Суспільство Війна з Росією Арестович розповів, що робити з чоловіками, які втекли за кордон від мобілізації
commentss НОВИНИ Всі новини

Арестович розповів, що робити з чоловіками, які втекли за кордон від мобілізації

Арестович запропонував встановити термін добровільного повернення з-за кордону для ухилянтів.

25 жовтня 2023, 12:20
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Колишній радник Офісу президента Олексій Арестович пропонує для військовозобов'язаних, які виїхали з України під час війни встановити терміни для повернення додому, а також можливість сплачувати фінансово за свою відсутність в Україні. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на ТСН.

Арестович розповів, що робити з чоловіками, які втекли за кордон від мобілізації

Арестович розповів, що потрібно робити з ухилянтами за кордоном. Фото з відкритих джерел

Очільник МВС Ігор Клименко заявив, що ухилянти, які виїхали з України за підробленими документами мають понести кримінальну відповідальність. Олексій Арестович пропонує альтернативне рішення. Колишній радник Офісу президента заявив про можливість встановити термін "добровільного повернення" до 1 квітня 2024 року.

"Пів року дамо, повертайтеся, ми вас не переслідуємо, ви будете на звичайному військовому обліку, як звичайні громадяни", — пропонує Арестович та вказує, що такі громадяни отримають амністію.

Якщо ж ухилянт не повернувся у визначений період, Арестович вважає можливість обмежити його в правах, однак виступає проти кримінальної відповідальності, яку закликав змінити на фінансову. За словами Арестовича українській владі потрібно виробити пакет дій, який міг би бути "побудований на принципах довіри".

"Навіть якщо він втік і не хоче повертатися, поки не має бути жодних кримінальних загроз у стилі "ми вас будемо репресувати". Добре, працюй за кордоном, але заплати за того хлопця, який воює за тебе”, — говорить Олексій Арестович.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Верховна Рада збирається розглянути законопроєкт, який дозволить чоловікам виїжджати з України. Згідно з ним військовозобов'язані повинні будуть сплачувати певну суму за своє перебування за кордоном.

Також "Коментарі" писали про Арестовича, який заявив, що на нього молилась вся Україна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини