Головна Новини Суспільство Війна з Росією В МВС назвали кількість кримінальних справ проти ухилянтів
commentss НОВИНИ Всі новини

В МВС назвали кількість кримінальних справ проти ухилянтів

Стала відома кількість відкритих кримінальних проваджень щодо чоловіків, які ухиляються від мобілізації.

4 січня 2024, 15:15
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко розповів, що проти ухилянтів відкрито дев’ять тисяч кримінальних проваджень, частина з яких вже передана на розгляд до суду.

В МВС назвали кількість кримінальних справ проти ухилянтів

Очільник МВС України Ігор Клименко. Фото з відкритих джерел

В ефірі телемарафону очільник МВС Ігор Клименко назвав кількість кримінальних справ, які відкриті щодо ухилянтів від мобілізації.

"На сьогодні близько 9 тисяч кримінальних проваджень. 2600 таких матеріалів направлено до суду", — повідомив Клименко.

Крім того міністр розповів, за яких умові в Україні можуть бути мобілізовані правоохоронці. За словами Клименка це може виникнути у випадку, коли "необхідно буде стати до зброї". Міністр повідомив, що наразі у поліції перебувають 98 тис. правоохоронців, які рівномірно розміщенні по Україні для виконання завдань.

Нагадаємо, що керівник Нацполіції Іван Вигівський також розкритикував ідею мобілізувати правоохоронців. За його словами поліція має виконувати свою роботу для внутрішньої безпеки країни. Крім того, Вигівський наголосив, що в Україні на службі близько 100 тис. поліцейських, яких 80 тис. — це чоловіки.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що український юрист Центру підтримки ветеранів Роман Лихачов назвав кількість дезертирів в Україні. За його словами ця цифра наближається до 100 тис. осіб, проте аналітики YouControl зазначають меншу кількість.

Також "Коментарі" писали, що в ЗСУ пояснили, чи відбувається в Україні посилення мобілізації, зокрема через видачу повісток на блокпостах та інших громадських місцях працівниками територіальних центрів комплектування.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини