Головна Новини Суспільство Війна з Росією Міністр внутрішніх справ Клименко назвав умову для мобілізація правоохоронців
commentss НОВИНИ Всі новини

Міністр внутрішніх справ Клименко назвав умову для мобілізація правоохоронців

Очільник МВС пояснив ситуацію з мобілізацію поліцейських на війну.

4 січня 2024, 14:52
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко заявив, що українських поліцейських та інших працівників правоохоронних органів можуть мобілізувати у разі необхідності. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на заяву Клименка в ефірі телемарафону.

Міністр внутрішніх справ Клименко назвав умову для мобілізація правоохоронців

Очільник МВС України Ігор Клименко. Фото з відкритих джерел

Клименко пояснив, за яких умов до мобілізації можуть долучитись правоохоронці.

"Ми розуміємо, що важко зараз в країні. Але ще раз хочу повторити, що якщо ситуація буде розвиватись так в країні, що необхідно буде стати до зброї — ми готові це зробити", — сказав міністр МВС.

Ігор Клименко розповів, що наразі чисельність поліції становить 98 тис. сержантів та офіцерів, які рівномірно знаходяться по всій території України для виконання необхідних завдань. За словами міністра на лінії 900 кілометрів, де йдуть активні бойові дії залучено 35 тис. особового складу поліцейських підрозділів, зокрема й п'ять тисяч представників штурмової бригади "Лють".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що керівник Нацполіції Іван Вигінський розкритикував ідею мобілізувати правоохоронців. За його словами, попри поширену думку, що в Україні 250 тис. поліцейських, ця цифра насправді сягає 100 тис. правоохоронців, з яких чоловіків 80 тис. Вигінський пояснює, що працівники поліції вже максимально залучені до своєї роботи та дбають про "внутрішній фронт та безпеку всередині країни".
Також "Коментарі" писали, що Вигінський відреагував на ідею залучити поліцейських видавати повістки. Керівник Нацполіції пояснив, що поліція й так виконує досить багато роботи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини